tisdag 28 januari 2020

Sett på tv: Watchmen

Spoilervarning såklart.

Ingen vanlig säsongssammanfattning den här gången, för även om serien hade ett öppet slut så ska det visst inte bli någon andra säsong.
Tv-serien "Watchmen" är inte samma som filmen "Watchmen", men den utspelar sig i samma universum, sisådär 35 år senare. Du behöver inte ha sett filmen, eller läst serien som filmen baserades på, men det hjälper såklart att känna till vilka de olika karaktärerna är. Eller snarare var. Här handlar det om helt nya figurer, med några få undantag.
Här möter vi Angela Abar och hennes maskerade kolleger, som utreder vit makt-terrorism inspirerad av en Watchman från förr - Rorscharch.

Bildkälla RadioTimes
Favoritavsnitt: 1x01 "It's summer and we're running out of ice" Det händer en hel massa i det första avsnittet, och visst av det är av hyfsat överraskande natur.
1x06 "This extraordinary being" Angela har svalt sin farfars Nostalgia-pilleroch upplever hans historia.
1x08 "A god walks into Abar" Angelas bakgrund, och hennes relation till sin man.

Favoritkaraktär: Angela/Sister Night

Favoritpar: Angela och Cal

Bäst i säsongen: Jag gillar utseendet på den här serien, och jag gillar alla överraskningar den bjussar på.

Värst i säsongen: Det kan bli lite väl rörigt emellanåt.

Övriga kommentarer: Jag gillade det här. Ändå kände jag mig lite besviken mot slutet. Det levererade helt enkelt inte - för mig. Så jag bryr mig inte om att det inte kommer fler avsnitt, för det är tveksamt om jag hade brytt mig om dem.