torsdag 2 januari 2020

Vad jag läste i december

Snart är jag klar med 2019 på riktigt. Jag ska bara... Och ett av dessa "baran" är att visa bokhögen från december, där jag som vanligt läste i ordningen uppifrån och ner.


"Call down the hawk" av Maggie Stiefvater. 2019 års mest efterlängtade bok var så klart den första boken i Dreamer-trilogin, och jag blev inte besviken. Månadens favoritbok, med betyget 5/5.

"En enda natt" av Simona Ahrnstedt blev mitt val när jag återigen ville läsa lite romance. Simona är nämligen bra på det. Hyfsad bok, betyget blev 3/5.

"Worlds of ink and shadow" av Lena Coakley blev jag rätt så besviken på. En portal fantasy som var alldeles för rörig för min smak. Betyget blev 2/5.

"Brev från nollpunkten" av Peter Englund var min månadslånga läsning i december, men jag läste ut den redan på juldagen. Den här boken berörde mig på djupet. En samling essäer om 1900-talet. Betyget blev 5/5.

"Daisy Jones & The Six" av Taylor Jenkins Reid blev tyvärr lite av en besvikelse den med. Jag hade hoppats på något mer, men kände att den var lite känslokall och opersonlig. Absolut inte dålig för det, bara inte en ny favorit. Betyget blev 3/5.

"Slade house" av David Mitchell blev årets och decenniets sista bok, och jag avlutade högt på skalan, för det här gillade jag. Läskig liten pryl, minsann. Betyget blev 4/5.