onsdag 8 januari 2020

Säsongssammanfattning: The Witcher, säsong 1

Spoilervarning lite som vanligt sådär.

Netflix släppte första säsongen av "Witcher" straxt innan jul, men de hade redan utannonserat en säsong två innan seriens premiär. Och tur är väl det för säsong ett slutade med en cliffhanger. Synd bara att vi får vänta till 2021 på säsong två...

Serien är baserad på böckerna av Andrezj Sapkowski, som även ligger till grund för ett populärt spel. Chilipojken har läst några av böckerna och spelat spelet, så han tyckte vi skulle se serien - så då gjorde vi det.

Bildkälla Inverse
Favoritavsnitt: 1x01 "The end's beginning" Geralt besöker staden Blaviken där en häxmästare ber honom utföra ett uppdrag. Ciris tillvaro förändras för alltid när Nilfgaard anfaller Cintra.
1x04 "Of banquets, bastards and burials" Geralt följer med Jaskier till en kunglig bal, som bjuder på mer än väntat. Yennefer försöker rädda sina skyddslingar.
1x08 "Much more" Geralt övermannas nästan av en fiende. Ciri förlitar sig på en främlings godhet. Yennefer och hennes magikompanjoner förbereder sig för att slå tillbaka mot en mäktig fiende.

Favoritkaraktär: Geralt.

Favoritpar: Näpp!

Bäst i säsongen: Den komiske sidekicken Jaskier. Gillade honom nästan lika mycket som Geralt, och hans sånger tillförde en hel del för mig.

Värst i säsongen: Lite väl guckigt emellanåt.

Övriga kommentarer: Mitt stora problem här är att jag har en hel del svårt för Henry Cavill. Så då är det ju jobbigt att han har huvudrollen som Geralt. Men det får väl gå.
Säsong ett har en smått förvirrande tidslinje (eller tre) som inte riktigt visar sig i sin helhet förrän i de allra sista avsnitten. Så håll ut, om du tänker titta.