fredag 29 april 2022

Aprils nagellack

En sak jag inte har gjort mycket i april - målat naglarna. Delvis beror det på att jag inte har många lack i otestade lådan, men också på att jag har börjat rensa ut i samlingen, och faktiskt tröttnat lite. I natt drömde jag att jag hade börjat lackblogga igen, och det var lite av en mardröm faktiskt. Jag vill inte tillbaka till att vara den där personen som var helt hagalen över nagellack, och köpte på mig massor av lack bara därför att. Numera har jag inte ens koll på kollektionssläpp (förutom a-Englands) och det är faktiskt ganska skönt att inte fixera så vid en enda sak.
Fem lack har jag målat på i april. Tre nya a-England och två från förr. Här i den ordning jag bar dem.


a-England, The Arab hall
Ett vårigt lack i mina ögon, med sina lavendellila toner, nästan lite dammigt i tonen. Och så massor av holo, för det är det ju nästan alltid i a-England.



a-England, Peacock blue glaze
Ett mörkt turkost lack med ett gyllene stråk och a-Englands vanliga holo. Gissa månadens favoritlack redan nu... 



IsaDora, Orient express
Ett vackert rött lack med en lite metallisk slutlook. Om en ska gå på bokcirkel och prata om boken "Mordet på Orientexpressen" gäller det att roas sig lite extra.



a-England, Charity
Ett rubinrött hololack. Möjligen en liten glimt av lila i vissa vinklar och ljus.



Orly, Emberstone
Är egentligen inte alls så orange som det ser ut på min bild. Mer som en lyckad mix av skimmer i ljusrött, rosa och orange. Ger en sorts korallröd ton, som är väldigt fin. Har stått i samlingen länge, och var inte jättekul att måla med och torkade dessutom långsamt, men är fortfarande väldigt fint. Tänkte det kunde vara lite eldigt snyggt över valborg.

April började med blå toner och slutade med röda. Undrar vad som händer i maj, och om jag kan tömma otestade lådan på sina kvarvarande fem lack under majveckorna. Det får vi se när det är dags för nästa månads summering, helt enkelt.