onsdag 27 april 2022

Säsongssammanfattning: The Witcher, säsong 2

Spoilervarning när jag skriver om tv.

Det gick ju inte direkt snabbt att titta på den andra säsongen av "Witcher". Vi såg det första avsnittet redan i januari, men sedan hamnade den i bakvattnet ganska så rejält. Det var först när jag vägrade rätt så rejält att börja titta på en ny serie utan att ha tittat klart på "Witcher" som jag fick övriga familjen med på banan igen. Och när vi väl började titta igen så gick det ganska fort.
Säsong två tar vid där säsong ett slutade, så det kan vara en bra idé med att kolla upp en synopsis innan en ger sig i kast med tvåan, om det tar ett år eller två mellan säsongerna. Säsong tre kommer någon gång 2023.

Bildkälla IGN Nordic

Favoritavsnitt: 2x01 "A grain of truth" Geralt är på resande fot tillsammans med Ciri. Hans resa tar honom till en gammal vän, som välkomnar honom med öppna armar. Men allt är inte vad det ser ut att vara.
Efter slaget vid Sodden och de stora förlusterna där, härjas Tissaia av sorg, och hon skyr inga medel för att nå sanningen.
2x07 "Voleth Meir" Geralt söker hjälp av en gammal vän. Yennifer börjar färstå hur viktig och mäktig Ciri verkligen är. När Emhyr är på väg till Cinta ökar spänningarna i leden.
2x08 "Family" Geralt kämpar hårt för att rädda de som står honom närmast. Det är många som vill ha tag på Ciri, död eller levande.

Favoritkaraktär: Geralt. Har visst kommit över min Hanry Cavill-aversion.

Favoritpar: How about no?

Bäst i säsongen: Jag gillar att det är "veckans monster" mitt i avsnitt som annars hör ganska tätt ihop med varandra.

Värst i säsongen: Stundtals blir det rätt så äckligt. Men ändå bra. Så värst, men inte sämst.

Övriga kommentarer: Jag har fortfarande bara läst en av böckerna, men blev plötsligt väldigt sugen på att läsa allihop. För nu vill jag veta i förväg hur det hänger ihop. Och sicken cliffhanger! Yikes!