lördag 2 april 2022

Mars månads bokhög

Sedan ett tag tillbaka har jag börjat göra månatliga tbr-högar. Min att-läsa-hög har blivit rätt så stor, och jag har bestämt mig för att ta ner den några pinnhål genom att ge varje månad ett gäng prioriterade böcker. I mars trodde jag att jag kanske hade tagit mig vatten över huvudet då jag lade sju böcker i den högen, och jag bestämde mig rätt så omgående för att inte känna någon press att läsa alla sju. Men det gjorde jag, till min egen förvåning. 
Som vanligt visar jag dessa böcker i utläsningsordningen med först utlästa bok högst upp.


"Vattendansaren" av Ta-Nehisi Coates tillhör (tyvärr) kategorin böcker jag väldigt gärna vill tycka om, men i slutändan inte gör det. Jag gav den betyget 2/5.

"Giftmakerskan" av Sarah Penner var en liten snabbläst historia av teflontyp, som i att den var lätt att glömma också. Just där och då var den var jag behövde, och även om den var förutsebar så roade den mig för stunden. Jag gav den 3,5/5 i betyg.

"Practical magic" av Alice Hoffman är en magisk realism innehållande magiska kvinnor, häxor om du vill. Del i en bokserie som är antingen bok ett om en läser i utgivningsordning (som jag gör) eller bok tre i kronologisk ordning. Betyget blev 4/5.

Jag har lagt böckerna fel! Orka ta om fotot. Vad jag läste först här var 

"Billy Summers" av Stephen King. En bok om en lönnmördare som ska göra ett sista jobb och sedan gå i pension. King när han är som bäst. Månadens favoritbok och betyget blev 5/5.

"Jag är, jag är, jag är: Ett hjärtslag från döden" av Maggie O'Farrell läste jag alltså efter King. En självbiografisk bok som berättar om livet utifrån sjutton tillfällen när livet hade kunnat ta slut. Lättläst trots ett bitvis ganska tungt ämne. Betyget blev 4/5.

"Heligt blod, helig gral" av herrarna Michael Baigent, Richard Leigh och Henry Lincoln var månades favoritbok. En bok som "DaVincikoden" vilar tungt på, utan att ge den cred. Vissa spännande och intressanta inslag, men väldigt faktatung och en ganska torr ton genomgående. Många gubbar och årtal blev det. Betyget blev 3/5.

"Mordet på Orientexpressen" av Agatha Christie var en omläsning för min del, och anledningen att läste om den är för att fräscha upp minnet då den har valts till Plejaderna. Meningen var att vi skulle setts i söndags, men mötet har blivit framflyttat ett par veckor. Läst den nu i varje fall, så är det gjort. Jag lät den behålla betyget från för två år sedan, 3/5