fredag 22 april 2022

FredagsFilmen: Victor Frankenstein

Den som har Disney+ borde inte ha några större svårigheter att hitta dagens FredagsFilm. En film som är väldigt löst baserad på Mary Shelleys klassiska bok. För i den finns ingen Igor med, och här ser vi historien om Victor Frankenstein berättas genom hans ögon.

Bildkälla Prime video

Läkarstudenten och forskaren Victor Frankenstein hjälper en förtryckt Igor att fly från den cirkus där han hålls fången. De delar en vision om att hjälpa mänskligheten, och finna en metod att nå odödlighet. Men Victors experiment går för långt, och det faller på Igors lott att hjälpa sin vän tillbaka från sina monstruösa kreationer, innan det är för sent och galenskapen når ut i världen.


Berättas som sagt ur Igors perspektiv. Väldigt rappt berättad och det gäller att vara beredd på att det blir lite snaskigt och äckligt emellanåt. 
En kul vinkling av Frankenstein-fenomenet, men den har inte så värst mycket gemensamt med ursprungstexten. I stort sett bara namnet Victor Frankenstein och att han försöker skapa liv ur död. Lite mer action jackson är vad filmer om Frankenstein brukar innehålla, och i det här fallet är det verkligen varelsen som är monstret, och inte mannen som skapar dem.