torsdag 17 oktober 2024

a England, Simeon Solomons reverie

Sista lacken ut från a England på jag vet inte hur länge, är den lilla kollektionen om fyra lack som heter Simeon Solomons reverie. Lacken är inspirerade av konstnären Simeon Solomon, som var verksam under 1800-talets senare hälft. Han målade ofta androgyna karaktärer med tema av homosexualitet, något som gjorde att han fängslades för homosexuella aktiviteter. Han lät sig inte slås ner, utan fortsatte sin konstnärsbana med sin egen stil och estetik. 
Lacken i kollektionen har fått namn från dikter som inspirerade hans konst, "A vision of love revealed in sleep" och "Until the day break and the shadows flee away". Självklart lyckades jag inte måla lacken i "rätt" ordning", utan plockade dem ur lådan som de lockade mig. Och då blev det så här, i den ordning jag bar dem.



Revealed in sleep är ett grått lack med en tydlig brun skiftning. Massvis med holo, och en väldigt fin färg så här års. Det kändes väldigt mycket höst.



A vision of love är ett sådant där neutralt lack som passar i de flesta sammanhang där det funkar med helt galen holo. Lacket är rosigt ljusbrunt. Ganska beige med andra ord, men med det lilla extra.



And the shadows flee away bjuder på rejält med drama. Mörkt grått med en blå underton. Blev nästan blåsvart i vissa ljus. Och i detta även fantastiskt fin holo. 



Until the day break var så klart förhandstippad till att bli min kollektionsfavorit, så det var väl därför jag sparade den till sist. En sådan där härligt murrig ton av vinrött som lutar sig mot mörkt lila. Härligt svärtad i tonen, och holoregnbågarna blir lite smått fantastiska i det här lacket.

Jag vet inte vad som kommer hända med a England som märke i framtiden. Det enda jag vet är att det just nu pågår en total utförsäljning av hela sortimentet och att inga nu existerande lack kommer återvända. Kan vara tråkigt för mig, kan också leda till något jättekul. Det verkar inte vara något nytt på gång i varje fall, eller så är hon (Adina) bara jättehemlig av sig. Troligen det sista. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .