onsdag 9 oktober 2024

What I eat in a day #42 - Hemmajobb

Häromdagen jobbade älskade maken hemifrån och jag med, för det är ju det jag gör allra oftast. ("Jobb".) Jag körde mitt vanliga race, och hade även ansvaret för att älskade maken fick i sig en någorlunda vettig lunch. Inte helt lätt med tanke på att vi hade ganska tomma förråd då vi hamnat i slutet av vår veckohandling. Men det där löste jag. Eftersom jag är bra på det sättet.


Efter morgonens meditation och yoga var det frukostdags. Jag valde gröt den här gången, med äpple. Dels äpple i själva gröten, men även ovanpå, tillsammans med pumpakärnor, kanel och lönnsirap. Till det te med mjölk. Jag tror det var PG tips i muggen den här gången.



Nästan som vanligt när jag äter gröt så blir jag hungrig igen efter ett tag. Så efter min tur på motionscykeln var jag lite blodsockertrött och valde att äta en müslibar. Dem här med yoghurt och bär kommer från Ica Basic och är en av mina favoriter. Den med choklad funkar den med, men eftersom den är med just choklad så är det inte den som är favoriten.



Till lunch gjorde jag ett slags mellanting av quesadilla och pizza. Mellan två tortillabröd som jag brett tomatpuré och oregano på smackade jag på med massor av ost och bitar av stekt bacon. Lite olja i pannan, några minuter på medelhög värme och det var serverat. Jag gjorde tre stycken som vi delade på, älskade maken och jag. Så nu har jag två tortillabröd kvar att göra något med...



Jag hade bakat inför kanelbullens dag, så vi fikade på bullar och te. (Älskade maken drack kaffe.) Den utan pärlsocker är en kardemumma/kanelbulle, den med pärlsocker är en helt vanlig kanelbulle. Den här gången var det Earl Grey i koppen.



Efter jobbet drog älskade maken iväg på go cart, och jag stannade hemma och läste och lagade kvällsmat. Det blev en Grekisk plåt, som jag gjort vegetarisk och på ett annat sätt än i ursprungsreceptet. Gott blev det, och mycket. Och det var väl tur, för då blev det lunchlåda till en annan dag åt älskade maken.



På kvällen tittade vi på TV och käkade massor av popcorn. 
Men drack jag ingenting på hela dagen, förutom te? Jo då. Massor av vatten. Både från glas och från min vattenflaska. Ska till och med ta en klunk nu. Skål!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .