tisdag 30 april 2019

Aprilfavoriter

Denna underligt varma april sjunger på slutversen, och imorgon blir det sköna maj. I kväll, på självaste valborgsmässoafton, planerar jag inget roligare än att grilla med familjen och möjligen tända en valborgsmässoeld i öppna spisen. Valborg kommer lite för tätt inpå påsk i år, för att jag ska känna någon festligare stämning, så planer uteblev. Kom jag på när jag åt frukost i morse. Så kan det gå. Så har april överlag varit ganska intensiv också.
Favoriter har jag dock hittat, precis som vanligt.

Bok: Dött lopp mellan "The astonishing colour of after" av Emily X.R. Pan och "The sun is also a star" av Nicola Yoon. Båda är väldigt läsvärda, men den sistnämnda är nog lättare att få tag på, och finns dessutom översatt till svenska.

Fic: Jag har inte haft någon större lust att nya fics den sista tiden, men nu i april läste jag ändå en Draco-centrerad Drarry-fic som jag uppskattade en hel del. "All life is yours to miss" av Saras_Girl. Det är inte ofta en blir charmad av en skalbagge stor som en katt, men här blev jag det.

Film: Ingen bio nu heller. Jag tänker faktiskt vänta tills "Avengers: Endgame" kommer på dvd, så att jag kan få gråta hur mycket jag vill när Captain America tar farväl.
Film kan jag titta på ändå, och har så gjort. Den här månadens favorit blev äventyrsfilmen "John Carter" som faktiskt var betydligt bättre än vad en kan tro, då den floppade rejält när den kom. Och jag vill fortfarande ha en egen Woola.

Bildkälla John Carter of Mars Wiki

Tv-program: Eftersom "Game of thrones" premiärade sin sista säsong nu i april, så blir det så klart "Game of thrones" som är månadens favorit. Särskilt som gårdagens avsnitt var så där bra som jag ville att det skulle vara, även om det var mörkt.

Nagellack: Jag har inte målat naglarna så värst den här månaden, men min favorit av det fåtal jag har använt var Berry Fairy Fun från OPI. Om ni sitter som på nålar och väntar på min månadssammanfattning av nagellack, få ni vänta tills imorgon. Tänkte få med valborgslacket i det inlägget, och det har jag inte penslat på än.



Skönhet: Ett schampo i kakform, som jag kommer skriva lite mer utförligt om inom kort.

Upptäckt: Skyltar om att den ena infarten till mitt bostadsområde (den vi använder) ska spärras av i 3 månader. Samt att en bit av gatan precis utanför mitt hus ska få samma behandling. En sådan där grej det hade varit kul att få samhällsinformation i brevlådan om...

Extra speciell rolighet: Lilla mammas födelsedag. Även om det så klart var toppenmysigt att bokcirkla ihop med kattungar i början av månaden. Mamma är ju alltid mamma.

Favoritinlägg: Skatter i min bokhylla.