tisdag 2 april 2019

Vad jag läste i mars

Åtta böcker hann jag läsa i mars. Bland dessa finns en bok jag älskade och en som hamnar i min bottentrea - någonsin. Dessa böcker var det, sedda uppifrån och ner.


"Blå längtan" av Elisabet Nemert. Om ni undrade vilken bok som hamnade i bottentrean så är det den här. Riktigt, riktigt dålig. Förtjänar knappt den där ettan jag gav den i betyg.

"The Martian: ensam på Mars" av Andy Weir. Det här är boken jag älskade. Mars månads favorit fick så klart 5/5 i betyg.

"Och så var de bara en" av Agatha Christie. En klassiker med ny titel och ny översättning. En riktigt klurig slutna-rummet-gåta. Betyget blev 4/5.

"Parfymsamlaren" av Kathleen Tessaro. En rar liten historisk romance (utan sexscener) med ett litet mysterium som toppnot. 3/5 blev betyget.

"Till minne av en villkorslös kärlek" av Jonas Gardell. En självbiografisk roman, med fokus på Jonas Gardells mamma. Fick mig att vilja läsa om andra Gardell. Betyget blev 4/5.

"Northanger Abbey" av Jane Austen. En ironiserande bok över dåtidens populära gotiska romaner. Utgiven först efter författarens död. Jag gav den betyget 3/5.

"Harry Potter and the Philosopher's stone" av J.K. Rowling. Dags igen för mig att återknyta bekatskapen med Harry Potter och hans äventyr. Bok ett fick betyget 3/5 av mig.

"A woman's book of yoga" av Machelle M. Seibel och Hari Kaur Khalsa var min långa månadsläsning för mars, jag blev klar några dagar i förväg.
Att jag inte skrivit speciellt om den här är för att jag läste den mest som en del i mitt eget yogautövande och som en fördjupning och uppfräschning av minnet. Jag har läst den förut, med andra ord. Kanske mest intressant om en är intresserad av yoga i allmänhet och kundaliniyoga i synnerhet, eftersom det är den yogan boken har sin tyngdpunkt i. Livsyoga, som jag är lärare i, är en del av kundaliniyogan, så för mig var den relevant. Inget betyg på den.