måndag 22 april 2019

Bujo för maj

Vi närmar oss maj månad, och det var dags för mig att skapa nya sidor till min bullet journal. Passade på att göra det denna varma påskhelg, eftersom mina allergier löpte amok och jag tycket det var sådär kul att vara utomhus alltför långa stunder.


Maj blev månaden då jag valde att matcha utsidan på min BuJo. Den är alltså orange. Och ett djur som är orange-ish är rävar, så min samling washitejp med rävmotiv fick lufta sig.


Även om jag kommit fram till att jag inte är jätteduktig på att använda mina månadsuppslag, oavsett storleken på dem, så valde jag att göra majs översikt över ett helt uppslag. Bestämde mig för att skriva datumen med min överstrykningspenna, och det gick ju finfint fram tills det var mer än en siffra som skulle in i rutan. Det ser lite trångt ut, men det duger. Och så massor av rävar - så klart.


Undrar om jag kommer använda nagellacksdelen mer i maj än vad jag gjort nu i april. Jag valde också att dela sidan på längden den här gången, för omväxling förnöjer. Kassaboken ser ut precis som vanligt.


Om en börjar skriva fel när en ska skriva "en rad om dagen" kan en alltid rädda upp det med att skriva "en dag - en rad" istället. Men jag hann svära en hel del.
Precis som i april valde jag att göra en samlad vanekoll i stället för enskilda. Så slipper jag skriva så många datum...
Ett annat sätt att slippa skriva datum är att bara rita upp ramen för månaden, och sedan pricka av när en gör sin grej. Som jag har valt att göra med månadens bok.


Och sist ett ett exempel på ett veckouppslag. Jag gör mina uppslag alla på en gång, för jag vill kunna skriva in direkt i veckan under månaden, och inte behöva göra "överflyttningslistor". Jag vet att de flesta gör en vecka i taget, men alltså inte jag. Valde just den här veckan, för jag gillar dikten jag hittade på nätet och valde till min citat-ruta (de gör jag inte alltid i förväg). Det är över lag mycket eld i mina citat denna gång.

Så det var maj. Nästa gång är det min födelsedagsmånad, och jag tror att jag redan har en plan. Men det kan så klart komma att ändras.