tisdag 5 oktober 2021

Chips?

Världens enklaste lilla snack så här på en vanlig vardag? Som tar minuter att göra? Och bara kräver tre ingredienser? Ja tack. 
Rispapperchips är just ett sådant snack, så om du liksom jag har vandrat hem med en förpackning rispapper som du inte riktigt vet vad du ska göra med (förutom vårrullar) så har du ett tips här.


Rispapperchips

Rispapper
Neutral olja (jag väljer rapsolja)
salt (och kanske någon annan krydda om du vill det)

Hetta upp lite olja i en (liten) stekpanna. Det krävs inte mycket, bara så det täcker botten och kanske lite till. Klipp rispappret i mindre bitar och släpp ner dem i oljan en och en så de inte klibbar ihop. Om oljan är tillräckligt varm bör rispappret bubbla upp och bli klart inom några sekunder. Ta upp dem ur oljan med en tång/stekpincett/hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Salta snarast, och kanske släpp på någon krydda till, jag valde dill för jag gillar dill.
Beräkna ungefär ett rispapper per person som ska äta. Försvinner hyfsat fort.