onsdag 27 oktober 2021

Hösttrött

Nu känner jag av en sådan däringa svacka igen. Jag har inte ork eller lust för någonting. Alla böcker jag läser är tråkiga, allt jag ser på tv är tråkiga nyheter, vädret är grått och mörkt, ingenting är kul och jag har ingen lakrits hemma. Dessutom regnar det idag.
Det kan vara en backlash efter en nästan onödigt trevlig kväll (blev bjuden på chokladprovning av min mysiga bokcirkel för att jag (och två till) fyllt tant), det kan vara lingonveckan, det kan vara att det hänt mycket skräpigt de senaste månaderna, och det kan vara allt och ingenting. 

Igår hade jag en dag som helt försvann in i någon sorts glo-på-YouTube-dimma. Jag bäddade inte ens sängen. Hade jag inte haft hunden att lunchpromenera med så hade jag nog inte kommit utanför dörren.
Jag försöker att inte ha dåligt samvete för att det blev så. För även om jag inte prickade av en enda grej på min att-göra-lista så är ju inte det hela världen. Jag gjorde det idag istället. Det var inga tunga grejer så det gick ganska fort. Är till största delen färdig med dagens lista också.

Natten till söndag blir det äntligen normaltid. Solen kommer gå ner en timme tidigare i ett flux, men det är okej. Om bara några månader vänder ljuset igen och dagsljusbiten av dagen blir allt längre. Fram till dess får vi försöka hålla ut. Njuta av de vackra dagarna, de kvarvarande vackra färgerna, tända ljus, en brasa kanske, gosiga filtar, varma sockor, fina mössor, goda varma drycker.

Fast det vore ju inte fel om jag kunde få en bok i händerna som jag verkligen gillar igen. Kanske till och kan få älska? Det känns som att det var ett tag sedan nu. Inte undra på att jag blir less...