fredag 1 oktober 2021

Septembers utlästa böcker

Jag hade 6 böcker som jag prioriterade för att läsas i september, och det lyckades jag bra med. Sedan tog det lite stopp, och jag tragglade med en bok några dagar innan jag beslöt mig för att lägga den ifrån mig. Boken jag istället började på, och raskt fastnade i, är av det längre slaget och den hann jag tyvärr inte läsa ut i september, även om jag kom en bra bit på vägen.
Avslutade böcker ser ut så här om en lägger dem på hög. Med en lite på undantag, kan vi säga.


"Any way the wind blows" av Rainbow Rowell är den avslutande boken i trilogin om Simon Snow. En fin avslutning' även om inte allt blev som jag hade hoppats. Septembers favotitbok dessutom, och den enda med betyget 5/5.

"Later" av Stephen King är en kort och lättläst berättelse. En deckarberättelse med övernaturliga inslag, med vissa saker i sluet jag hade kunnat vara utan. Betyget blev 4/5.

"Number9Dream" av David Mitchell handlar om Eiji som kommit till Tokyo för att hitta sin pappa, vars namn han inte ens känner till. Hans sökande tar honom till de mest underliga platser och situationer, vissa av dem mer drömlika än andra. Mitt betyg blev 3/5.

"Jagad" av Joyce Carol Oates. Det var länge sedan jag läst JCO så en kort bok kändes lagom, och jag föll pladask för språket den här gången också. "Jagad" är två berättelser i en, men de hör samman som en väl vald ram kring ett konstverk. Betyg 3/5.

"Malibu rising" av Taylor Jenkins Reid var min tredje bok av denna författare, och möjligen den sista. Så länge det handlade om syskonen Riva var det någorlunda intressant, men jag gillade inte riktigt sättet den var skriven på. Jag gav den 2/5 i betyg.

"Oliver Twist" av Chales Dickens valde jag att läsa som månadsbok i september. Lite omständlig i sitt berättande, men i övrigt en bra och spännande berättelse, om stackars föräldralöse Oliver och hans öde. Jag gav den 3/5 i betyg.

"The other black girl" av Zakiya Dalila Harris. När vi nu talar om böcker som är omständligt skrivna. Fast här lyckades inte boken väcka mitt intresse ändå, så jag lade den ifrån mig efter 120 sidor, som jag kände stod och trampade på samma ställe mest hela tiden. Inget betyg på den.