tisdag 19 oktober 2021

Saker jag har gjort slut på

Nästan som vanligt numera så finns det saker jag gjort slut på som inte syns på den här bilden. Detta för att Lush har varor som är förpackningsfria, och då blir det inga tomma förpackningar när de är slut. Jag länkar just de produkterna istället.
Den här gången är det två grejer från Lush som tagit slut, och så har jag fem tomma förpackningar också.


Lush. Sultana of soap. Fast tvål.
En tvål fullproppad med diverse torkade bär, som tranbär och russin. Låter kanske mysko men funkade ovanligt bra. Väldigt milt exfolierande och löddrar rikligt. Kändes skön på huden och inte minsta lilla uttorkande alls. Däremot tyckte jag inte så vidare värst bra om doften, så när det var dags för Lushhandel senast, så blev det inte omköp på den här.
Betyg 3/5

Lush. Soak & float. Shampokaka.
Det här var den andra Soak & float jag gjorde slut på, men trots att jag gillar dess egenskaper så blev det inget omköp för mig den här gången. Jag är möjligen lite trött på att den har så många blomblad i sig, och dessa är inte alltid helt lätta att skölja ur, utan de liksom smetar sig fast kring hårstråna. Så ja, jag har plockat blomblad ur håret långt eter hårtvätt en eller massor av gånger. Förutom det så gillar jag den, och det är inte omöjligt att det blir omköp någon gång i framtiden, men just nu testar jag andra shampon.
Betyg 4/5

Tony Moly. I'm red wine. Pore care. Mask sheet.
En mask som ska minska porerna, men då jag vet att det inte går så såg jag den mest som en trevlig mask för avkoppling. Satt som en smäck på ansiktet, och kändes väldigt skön både under användandet och efteråt. Liksom plumpade upp huden, så att den kändes rejält återfuktad och lugnad. Blev essens över så att jag kunde göra mig en liten kur under några kvällar. Alltid välkommet.
Betyg 4/5

Holika Holika. Pure essence mask sheet. Pearl.
En mask med pärlextrakt, vad det nu betyder. Ska verka utjämnade på hudtoner, vara lyftande, lugnande och återfuktande. De där två sista märkte jag av.
Masken var tunn och satt bra, essensen var ganska tunn. Kändes dock skön på huden, och var inte kladdig. Mycket essens som jag även här kunde spara i min för ändamålet avsedda lilla burk, och använda som en kur även efter att själva maskandet var slut. Extra plus för att förpackningen är lätt att öppna och tömma.
Betyg 4/5

Apolosophy. Strawberry soufflé mask. Återfuktande.
Jag har varit nyfiken på Apolosophys engångsmasker länge, och nu var det dags att slå till. 
Just den här känns en aning som en lermask, och den doftar så gott att jag vill äta den. Eller i varje fall äta något som doftar som den. Jordgubbsmousse, till exempel. 
Vad som inte står med någonstans är att masken även innehåller jordgubbens kärnor, vilket gör att den med fördel kan användas för att göra en mekanisk exfoliering när masken tvättas av.
Jag önskar att den här masken fanns på burk eller tub, för jag vill använda den igen. Ofta.
Betyg 5/5

The Ordinary. 100% plant-derived squalane.
Ordinarys produkter är ganska ospännade. De är precis det som står på flaskan, i det här fallet plantbaserad skvalan. Skvalan är mjukgörande och återfuktande, och finns naturligt i huden. Jag älskar den här och vill inte vara utan den, så jag har så klart redan öppnat en ny.
Den funkar på håret också, men var försiktig med doseringen.
Förutom det förpackningsfria, den enda produkten som inte enbart är plast. Korken är plaståtervinning, men flaskan och pipetten är glasåtervinning.
Betyg 5/5

Ica. Ekologiskt certifierad dagkräm. Oparfymerad.
En given favorit, och jag har så klart redan påbörjat en ny tub. Nu igen.
Betyg 5/5