fredag 15 oktober 2021

FredagsFilmen: The Others

Eftersom det är spooktober skriver jag väl även denna gång om en lite småläskig film. Redan 2001 kom "The Others" och det är fortfarande en film som håller sig, särskilt om en inte känner till twisten i slutet. Jag lovar att jag inte kommer avslöja den.

Bildkälla Rotten tomatoes

Efter andra världskrigets slut bor Grace själv i ett hus på Jersey tillsammans med sina två små barn. Hon väntar på att hennes man ska återvända från armén. Barnen har en märklig allergi som gör att de inte tål solljus. På grund av detta måste alla följa strikta regler för att inte skada barnen. 
När Grace anställer tre nya tjänare börjar märkliga saker hända. Är de verkligen ensamma i huset?



Jag har hört rykten om en remake på den här filmen, och ärligt talat är det en sådan där grej som jag hoppas inte blir av. Varför göra en remake på en redan fantastisk film? Varför laga något som inte är trasigt?
Filmen är lite småotäck, men blir aldrig så otäck att jag behöver gömma bakom en kudde. Den har sina jump scares och läskiga twister, men det berättas på ett sätt som gör att det aldrig blir jätteotäckt. Skådespelarensemblen är liten, och miljöerna få men viktiga. Mest är vi i huset, som får en viktig roll i den här filmen. Filmen vilar på Nicole Kidmans axlar, och de små barnen som spelas av Alakina Mann och James Bentley gör ett fantastiskt jobb även de. Det är deras känslor jag känner även jag, där jag sitter i soffan och äter popcorn.