tisdag 12 oktober 2021

Pahlish; Hey, let's go!

Black Friday 2020 satt och och kickade hem hela den limiterade kollektionen Hey, let's go! från Pahlish webbutik. Glatt ovetandes om att jag skulle få vänta en bra bit in på 2021 innan de äntligen, med många fördröjningar, landade i min brevlåda.
16 lack totalt hittade hem till mig, och nu när jag 11 månader senare sitter med et sista av dem på naglarna, så kan det väl passa att jag visar upp dem, även om det var en limiterad kollektion, och de flesta lacken har utgått ur sortimentet vid det här laget.  
Inspirationen till Hey, let's go! kommer från Studio Ghibli, en japansk studio för animerad film, som gör helt fantastiska filmer där jag har många favoriter. Så ja, det var 100% därför jag klickade hem hela kollektionen. Grundkollektionen bestod av 14 lack, men så följde det även med två extralack som enbart följde med på köpet om en handlade för en viss summa. De gick alltså inte att beställa på egen hand, och fanns bara att klicka hem under Black Friday.

Massor med lack alltså, bäst vi börjar. I den ordning jag bar dem.


Catbus är en sorts ljus terracotta, möjligen lite åt ingefärshållet. I detta finns det en hel del guld flakes i olika storleker, och sådana finns det många av i den här kollektionen.
Lacket har hämtat inspiration från filmen "Min granne Totoro" där det förekommer just en kattbus, som är precis vad det låter som - en glad katt som är en buss.



Witch of the waste är ett lila lack som har holoflakes. Ett väldigt trevligt och glittrigt lack i solens strålar. 
Witch of the waste är med i filmen "Det levande slottet". En karaktär som kanske inte är helt igenom sympatisk, och bland annat sätter en förbannelse på vår hjältinna Sophie.



Chihiro lutar åt neonhållet. Ett rosa lack som påminner om rosévin med rejäl färg. Det kan vara skimret som gör det, som skiftar i guld, koppar, och mörkare rosa. 
Chihiro är huvudkaraktären i filmen "Spirited away".



Soot sprites är i grunden ett ljust askgrått lack. I detta simmar det holoflakes och där finns även ett skimmer som skiftar i rosa, lila och guld. Det händer alltså en hel del i det här lacket, och det där grå är bitvis svårt att ens se. 
Soot sprites förekommer i flera Ghibli-filmer, och är en sorts andar, sprites, som tar sin form av sot och damm som samlas i övergivna hus. De lämnar bara huset om de som flyttar in där är tillräckligt snälla.



Spirit of the forest är ett hyfsat spektakulärt lack. Basen är mörkt blågrön och här finns det både flakes och skimmer som skiftar i grönt, blått och lila. 
Lackinspirationen kommer från "Prinsessan Mononoke" där skogen, och dess andar, spelar en stor roll.



Ohmu har en härligt isblå nyans med massor av holoflakes.Färgen påminner mig om glaciäris.
I "Nausicaä från Vindarnas dal" förekommer stora insekter som heter Ohmu. Vänliga så länge de inte känner sig hotade, då blir de direkt farliga på grund av sin storlek.



Nausicaa är ett mörkt tealgrönt lack med gold flakes. Basfärgen kunde ändra färgen på de där flakesen så att de ibland såg ut att vara färgskiftande i alla möjliga nyanser.
Passade ju bra att jag bar ännu ett lack som är inspirerat av "Nausicaä från Vindarnas dal", när jag nyligen burit ett annat. Blir nästan som en minikollektion i kollektionen.



Ponyo har den där sjöskumsgröna nyansen jag aldrig verkar tröttna på. Toppat med ett guldgrönt skimmer och spritt holo är det här precis så fint som det set ut att vara.
Ponyo har så klart hämtat sin inspiration från filmen med samma namn, "Ponyo på klippan vid havet", en film om en guldfiskprinsessa som vill bli människa. 



Howl's heart är mörkast möjliga indigoblå, med safirblått skimmer och gulddamm. Det kändes som en lite udda fågel i kollektionen, men jag klagar inte för set var redan på bild ett av de lack jag såg mest fram emot. 
Återigen hämtas inspiration från filmen "Det levande slottet", som ägs just av trollkarlen Howl.



Calcifer var mitt födelsedagslack i år, och det är inte undra på för här finns ungefär allt jag gillar i ett enda lack. En lavaröd bas med spritt holo och skimmer i rött och guld och även multikromatiskt dito. Så väldigt vackert, och en given förhandsfavorit som höll hela vägen.
Calcifer är en elddemon, och den som står för driften av det där slottet i filmen "Det levande slottet". En av mina favorit-Ghibli, boken gillade jag däremot inte.



Jiji är så vackert att jag dånar dimpen lite. Svärtad auberginelila med guldflakes. 
En annan av mina favorit-Ghiblis är "Kikis expressbud" och där finns Jiji med. En smart liten talande svart katt, som vackert får ställa upp på mattes upptåg. Om jag någonsin skaffar en svart katt vet ni redan nu vad den kommer få heta.



Toxic jungle har fått en mycket passande färg med sin nästan lite giftigt smaragdgröna nyans. Här finns även ett skimmer som skiftar i blått och grönt, men jag tyckte mest det såg gyllene ut när jag bar det.
Också det här lacket har hämtat inspiration från "Nausicaä från Vindarnas dal".



Spirited away är ett av de där lacken som inte gick att beställa utan bara följde med på köpet. Ärligt talat var jag inte supersugen på det. Det är fint, så klart, men blått med guldflakes har Pahlish i ungefär alla nyanser av blått, känns det som. Just det här är förgätmigej-blått, och kanske lite extra fint i mina ögon bara på grund av det.
Gissa filmen? "Spirited away" - så klart.



Lady Eboshi var det andra lacket som inte gick att beställa, och här är jag lite mer förtjust. Mörkt plommonlila med holo och minsta möjliga flakes som skiftade i rosa och koppar och guld.
Lady Eboshi är inte en av Ghiblis snällaste karaktärer, när hon ställer till det för Mononoke i filmen "Prinsessan Mononoke".



Kiki är faktiskt blått, men så pass mörkt och svärtat att det nästan ser svart ut. I detta finns det guldflakes.
Lacket hämtar så klart inspiration från huvudkaraktären i "Kikis expressbud", om den unga häxan Kiki som flyttar till en ny stad och startar en budfirma.



Arietty bär jag i skrivande stund. Ett härligt rosa lack som gläntar på neondörren, och som även det förgylls av guldflakes.
Arietty är en liten lånare och huvudkaraktär i filmen "Lånaren Arietty". 

Det blev långt, men nu är det klart. Jag försöker intala mig själv att jag inte ska köpa några Pahlish det här årets Black Friday, men det finns så klart risk att jag trillar dit ändå beroende på vad kollektionen har för tema, och hur den ser ut. Jag lyckades hålla mig från att köpa på mig Halloween-kollektionen, och det tycker jag var riktigt duktigt av mig. Om inte annat så kan jag kanske hålla mig från nya Pahlish-inköp om jag påminner mig om att Pahlish-lådan i min Helmer faktiskt är knökfull vid det här laget... Troligen inte.