onsdag 8 november 2023

5 favoriter: I sminkväskan

Om jag bara fick ha tre produkter i sminkarsenalen framöver, skulle dessa tre vara mascara, blusher och ett läppstift. Skulle ärligt talat klara mig med bara läppstift och mascara, eller inget alls -why not? Men ibland får jag bara lust att sminka mig, och då gör jag det, även om jag bara lullar runt hemma i min pyjamas. Idag har jag ändå lite att pyssla med, och när sminklusten föll över mig så gjorde jag just det. Sminkade mig alltså. Med fem av favoritprodukterna fick jag till ett ganska hyfsat resultat, tycker jag.


Foundation: L'Oréal Paris. True match nude. Plumping tinted serum.
Jag har genom åren haft väldigt svårt för foundation. Jag tycker helt enkelt inte om hur det känns på huden, för jag upplever det ofta som en hinna över huden, som blir mer och mer obehaglig allteftersom tiden går. Liksom varm och där. Men så hittade jag den här lätt täckande lilla grejen, som känns väldigt lite eller inte alls. Täcker lätt och känns lite som det serum den påstår sig vara. Jag brukar bara dutta på den där jag tycker det behövs lite utjämning/täckning, T-zonen och under ögat alltså.

Blusher: Pixi. On-the-glow blush. Tinted moisture stick. Ruby
Den här ä-ä-älskar jag. Funkar både i ansiktet och på läpparna, och hamnar sålunda ofta på både dessa platser. Just idag blev det dock bara som blusher. En liten dutt på vardera kind som jag sedan stryker ut med borste eller (oftast) fingrarna.

Ögonskugga: Kicks. Eyeshadow palette. Marble collection.
Just den här skuggpaletten finns inte längre. Jag har hört att färgerna i den ska vara ganska lika de i Anastasias Modern renaissance, men den har yngsta dottern snott av mig och jag är för lat för att gå en trappa upp och jämföra dem. Ögonskugga hör till de där sällan använda sminkprodukterna, men när det händer händer det ofta  med den här paletten.Och kanske allra oftast med skuggan som heter Like a rock.

Mascara: L'Oréal Paris. Volume million lashes. Waterproof.
Eftersom jag bär glasögon ganska/väldigt ofta, så är det där med förlängande mascaror inte riktigt min grej. Däremot gör det inget om de syns och behåller sin böj så länge det går (fastän jag just nu inte ens äger en fransböjare). Vattenfast volymmascara for the win, med andra ord. Den här har varit min go to i flera år nu.

Läppstift: Clinique. Almost lipstick. Black honey.
Egentligen är det röda läppstift som är min grej, men just idag (i skrivande stund) blev det ett nästan-där-läppstift istället. Black honey är dramatiskt mörk om en bara tittar på stiftet, men det ger en mycket skir färgton som blir olika beroende på vem som bär den, då den anpassar sig till hudtonen. På mig ser den lite ut som att jag skulle ha ätit svarta vinbär. Går att bygga upp, men inte så det blir lika mörkt som stiftet.


Och så här blev hela tanten. #nofilter

Ögonbrynen då? De är ganska nyfärgade just nu,så jag tycker de duger som de är. Annars skulle jag nog fyllt i dem lite mer, hellre än både foundation och ögonskugga. Om jag nu måste välja.