tisdag 14 november 2023

Tio innan slutet

Det här inlägget är något av en önskedröm, men jag har sett det cirkulera och ville haka på. Dessutom är jag tio böcker från mitt årsmål i år, men jag har förlikat mig för länge sedan med att jag troligen inte kommer nå det i år.
De här tio böckerna är nästan alla jag har i min läshög för tillfället, och två av dem håller jag på och läser i skrivande stund. Kanske fusk, men jag struntar i det i så fall.


Tänkte vi går nerifrån och upp, för en gångs skull.

"Händernas kraft" av Swami Saradananda läser jag just nu som månadsbok. Självklart som en fördjupning i min yrkesroll, och jag tycker att den är mycket intressant. Handlar om mudror, som är ställningar för händerna. Den där tumme mot pekfingergrejen som ofta syns i olika yoga- och meditationssammanhang? En mudra. 

"Mästaren och Margarita" av Michail Bulgakow fick jag i födelsedagspresent av älskade maken, men har inte kommit mig för att läsa den än. Ligger ganska högt upp på prioriteringslistan.

"How to sell a haunted house" av Grady Hendrix kommer bli nästa bok jag sätter tänderna i. Har hört många bra saker om den, men har inte jättekoll på vad den handlar om.

"The book of form and emptiness" av Ruth Ozeki vann Women's prize for fiction 2022. Jag har läst och älskat en annan bok av samma författare, och är som synes galet nyfiken även på den här. Den är rätt lång dock, så den hamnar inte jättehögt bland prioriteringarna.

"Mansfield park" av Jane Austen är nästa bok på tur i min omläsning av Austens böcker, den här gången i utgivningsordning. Det här är den bok jag tyckt sämst om när jag läst dem förut,men om jag ska komma vidare i omläsningen så är det dags för den här snart.

"The Dark tower" av Stephen King är den sista boken i Mörka Tornet-serien, som jag har gett mig attan på att läsa ut i år. Eventuellt kommer den bli månadsbok i december, men jag kommer nog läsa den ändå. Tror jag.

"Terapeuten" av Alex Michaelides är den bok som legat längst tid i läshögen, och hamnar således hyfsat högt upp i prioriteringsordningen. Kanske till och med näst högst upp, beroende på hur läslusten infinner sig.

"De förlorade minnenas ö" av Yoko Ogawa är den andra boken jag läser just nu. Jag har inte värst mycket kvar i den ens en gång, vilket känns bra.

"Gökboet" av Ken Kesey är en sådan där bok som jag har tänkt läsa jättelänge,men hittills har det inte blivit av. Den har till och med legat i min månads-tbr någon gång, men som synes inte tagit sig därifrån genom att bli läst. Än.

"Mistlar och mord" av P.D.James tänkte jag kunde vara lite lagom underhållande till jul. Fyra noveller med jultema. Och morddito.

Om jag är ärlig med mig själv kommer jag hinna med fem eller sex av de här böckerna. Klarar jag alla tio har jag haft tur som en tok med läslusten, och den har det som tidigare nämnts varit lite si och så med i år. Det är därför jag inte (troligen) kommer klara målet i år. Vilket så klart är okej. Ingen press, för då blir det inte roligt att läsa.