fredag 10 november 2023

FredagsFilmen: Konferensen

Slasher-film på svenska, kan det vara något? Absolut, som den här Netflix-filmen baserad på Mats Strandbergs roman med samma namn, "Konferensen". Som jag har läst.

Bildkälla Magasin Opuluens

 Ett gäng kommunalanställda ska ha konferens med teambuilding, i en konferensanläggning vid en idyllisk sjö. I gruppen finns det dock stora spänningar, och snart börjar anklagelser om korruption och dålig arbetsmiljö. Men det värsta kommer senare, när en figur börjar döda deltagarna på konferensen en efter en.


En väldigt bra adaption, även om vi såklart får lära känna deltagarna bättre i en bok, och veta mer om deras själsliv. Här är det mer rakt på sak med det dödande våldet, och det dröjer inte länge innan det första offret faller.
När jag läste boken undrade jag lite stillsamt om jag skulle palla att titta på filmen, eftersom jag har svårt för skräckfilm. Antar att jag har blivit härdad sedan dess, för jag var en hel del underhållen av den här filmen. Fast jag tittade bort ibland, det gjorde jag. Bra skådespelare, och ett ganska högt tempo gjorde visst susen.
Finns på Netflix, som sagt.