onsdag 22 november 2023

Säsongssammanfattning: Only murders in the building, säsong 3

Spoilervarning på TV-inlägg.

Säsong tre:s upplägg hintades det ganska friskt om redan i säsongsfinalen på säsong två. Så jag visste att Paul Rudd skulle vara med den här säsongen, men jag blev lite överraskad av Meryl Streep. På ett positivt sätt, så klart.

Bildkälla Only murders in the building wiki

På premiärkvällen av Olivers Broadway come back, "Death rattle", kollapsar hans stjärna Ben Glenroy redan i första scenen, till synes död.
För att återhämta sig från katastrofen av Bens bortgång gör Oliver om pjäsen till en musikal, "Death rattle dazzle". Övergången går inte alltid helt smidigt, och många underliga saker händer både på och utanför scenen. Mabel är ivrigast att göra en ny säsong av deras mord-podd, men Oliver och Charles har alldeles för mycket om sig och kring sig för att göra det. Det leder till många slitningar i relationerna mellan vår trio, men även andra relationer får sig en rejäl törn.

Som vanligt är det fantastiskt roligt att följa det här gänget, men den här gången kom de verkligen till sin fulla rätt. Särskilt får Martin Short blomma ut i all sin komiska glans, när hans Oliver försöker regissera ett gäng mer eller mindre talangfulla skådespelare. Också Steve Martin som Charles spänner sina humormuskler när Charles faktiskt drabbas av scenskräck när han inte litar på sin förmåga som musikalartist.
Mabel är den stabiliserande parten i trion, något hon klarar av sisådär den här gången, då också hon har mycket som händer i sitt liv, samtidigt som hon känner sig utanför då hon inte har någon del i musikalen.

Det är roligt alltså, men kanske inte riktigt lika roligt som andra gånger. Eftersom säsongen utspelar sig mer på teatern än i huset Arconia, så är det en hel del karaktärer från andra säsonger som nästan glöms bort nu, och det tycker jag är synd. 
Serien är klar för en fjärde säsong, som gissningsvis kommer nästa år någon gång. 

Förresten. Följande lilla trudelutt, som kommer från seriens påhittade musikal, har bott hyresfritt i min hjärna sedan den dök upp i säsongen. En öronmask som vägrar släppa taget. Så kanske en liten varning.