onsdag 18 december 2019

Bullet journal 2020

Ack ja, att försöka ta bilder en mulen dag i december. Går sådär, men en överblick blir det i varje fall.

Jag har gjort klart (?) mina sidor för år 2020 i min sprillans nya, fina, röda Leuchtturm (som jag har lärt mig betyder fyrtorn) och faktiskt hunnit börja skissa lite på januaris sidor också, så det visar jag troligen upp nästa vecka, eller i slutet av den här.

Men - en röd Leuchttrum alltså, och således mycket röd text. Inga andra dekorationer alls än så länge, så just nu är det ganska minimalistiskt.


Börjar såklart min Bullet journal med en årsöversikt av 2020. Gör inte annat än tittar på den här sidan, men den är min referenspunkt för hela året.


På nästa sida har jag gjort plats för mina humörsidor. Kallar den för "Wild mood swings" för att det är roligt. Försökte mig på en variant av pixlat år också i år, men tappade det i somras när det blev lite väl eländigt. Tänkte dock göra ett nytt försök 2020. Och så klart en menstracker, så att jag kan se om mitt humör speglas av var i cykeln jag befinner mig. Brukar inte vara så mycket, men alltid spännande att se när det händer. Lite "A ha!" så där.
Och så börjar framtidsloggen på nästa sida, där jag har plats för att skriva in sådant som komma skall under året, men som jag inte har plats för innan jag gjort mina månadssidor.


Bestämde mig för att ha en helsida för sådant som dyker upp för 2021, för den lilla fjuttplatsen jag hade avsatt för det i årets Bujo räckte inte till. Det här är å andra sidan alldeles för mycket, men jag får väl rita dit en fjäril eller något.


Boksidor! Här kommer jag hänga massor under året. Min planeringssida för en bok i månaden får dela uppslag med planeringssidan för Plejaderna, som vana läsare vid det här laget vet att min bokcirkel heter.


Ett uppslag att skriva in böckerna jag har läst också. I år hade jag ett uppslag där jag skulle rita in böckerna, men det föll ganska snabbt för att jag helt enkelt inte tyckte att det var kul. Så jag gör så här i stället.
Jag har liknande uppslag även för filmer jag hoppas jag kommer se, och så gjorde jag ett till likadant uppslag av bara farten som jag troligen kommer omvandla till en inköpslista över saker jag behöver skaffa mig.


Tv-serieuppslaget ser ut så här. Under 2019 hade jag en enda sida för tv-serier och märkte att det var lite snålt.
Jag gjorde som så att jag skrev upp serien jag ville se, och sedan gjorde en ruta för varje avsnitt som jag sedan fyllde i när jag sett det avsnittet. Kommer göra samma sak nästa år, för det ser roligt ut med alla dessa färgglada, ifyllda rutor.


Sista uppslaget jag har gjort är mina lathundar. En där jag lätt kan se vilka mått sidorna har, vilket är till hjälp när jag sedan gör mina uppslag. Så slipper jag mäta och räkna om varje gång jag känner inspirationen komma. Och så en liten penntest av mina Tombows. Lättare att bestämma vilken jag vill använda, helt enkelt.

Jag har lämnat några tomma uppslag innan jag började med januari, så att jag har plats att göra sidor för sådant jag glömt bort, eller sådant jag kommer på under året som jag inte riktigt vill spränga in mellan månaderna, som jag gjort hittills. Känns mer ordnat att ha allt på samma ställe.
Jag kommer högst troligt också att göra en årsöversikt för 2021 i slutet av boken, men inte just idag. För idag ska jag hem till mamma och pappa och göra julgodis, som traditionen bjuder.