måndag 2 december 2019

Vad jag läste i november

November är den månad på året då jag hittills läst minst. Bara fyra böcker. För nu är jag sådan att jag inte räknar med när jag läser seriealbum, så då räknar jag inte med Tintin. Hade jag gjort det hade det blivit 28 böcker i november, och det hade varit ett annat slags rekord.


"De kommer att drunkna i sina mödrars tårar" av Johannes Anyuru läste jag för bokcirkeln Plejaderna. En bok som var antingen hit eller miss i vår lilla grupp som gav den medelbetyget 3,4/5. Vilket är nästan samma som jag gav den, som drog till med 3,5.

"Wilder girls" av Rory Power lyckades jag tycka mycket om fastän att jag överlag är trött på det mesta som är dystopiskt. Nu är det här kanske mer av en science fiction-skräckis, å andra sidan. Fick 4/5 i betyg av mig, och blev novembers bästa bok.

"Jonathan Strange & Mr Norrell" av Susanna Clarke är månadens, och årets, tjockisbok med mer än 1000 sidor. Det kändes att den var sådär lång också, och inte alltid på det bra sättet. Betyget blev mesta möjliga medel, 3/5.

"När skruven dras åt" av Henry James var däremot en riktig kortisbok. Behövde det för att rensa paletten lite. Synd bara att jag inte tyckte bättre om den, den slutade på betyget 2/5.