tisdag 31 december 2019

Decemberfavoriter

Decenniets sista dag minsann. Och årets med för den delen. Men här på lille bloggen koncentrerar jag mig på att det är månadens sista dag, med att skriva om det som varit favoriter under månaden som gått.

Bok: Ingen är väl förvånad över att det blir "Call down the hawk" av Maggie Stiefvater. Den bok jag längtade mest efter under hela året. Del två i denna trilogi ska visst komma 2020, så längtan är stor.

Film: Var på bio igen och såg "Star Wars: Episode IX - The rise of Skywalker" och jag tyckte mycket om den. Kanske till och mest av alla de nya Star Wars-filmerna faktiskt. Tittade inte på klockan en enda gång, och det är ganska ovanligt när det gäller mig.

Tv-program: "Black Mirror". Skriver mer om det nästa år.

Nagellack: Det jag bär just nu. Alltså Sweather weather från Essie.



Skönhet: Sömn. Har varit lite sisådär med den den senaste månaden. Mest på grund av emotionell stress, men också för att det varit blåsigt (något som alltid stör mig) och att det ibland blivit herrejössesvarmt i sovrummet. Och sömn för mig är viktigt som sjutton, det där med "skönhetssömn" är inte bara något jag säger, utan det är i högsta grad sant.

Upptäckt: Julmust är fortfarande gott.

Extra speciell rolighet: Pappas 80-årsfirande.



Favoritinlägg: Årets backspegel.

Det var det! Nu ska jag gå och förbereda kvällens middag, som blir dubbelmarinerad fläskfilé med rosmarin och citron samt potatisgratäng. Förrätt flatbread med creme fraishe och löjrom, efterrätt After Eight-päron med vaniljglass.
En lugn men ändå festlig hemmakväll hoppas jag på, och sedan en god nattsömn.

Gott nytt år!