måndag 9 december 2019

Säsongssammanfattning: Chilling adventures of Sabrina, säsong 2

Spoilervarning när jag skriver om tv, så klart.

Det gick ju ganska fort att se säsong två av "Sabrina", så här kommer en ny sammanfattning.

Bildkälla Top tvseries
Favoritavsnitt: 2x04 "Chapter 15: Doctor Cerberus's house of horror" En spådam tar sin tillflykt till Cerberus's bokhandel under en regnig dag, och spår alla i tarot.
2x06 "Chapter 17: The missionaries" Hilda och Sabrina försöker rädda Ambrose. Samtidigt anländer en grupp hänsynslösa häxjägare till Greendale.
2x09 "Chapter 20: Mephisto waltz" Den mörkes profetia är på väg att slå in, och våra vänner kämpar mot den. Prudence bestämmer var hennes lojaliteter ligger.

Favoritkaraktär: Sabrina.

Favoritpar: Hilda och Cerberus.

Bäst i säsongen: Jag har jättekul åt att de svär med fraser som "I himlen heller". Alltså motsatt till vad vi vanliga dödliga gör.

Värst i säsongen: Jag hyser en viss hatkärlek till Prudence och hennes "systrar" och har så gjort sedan de visade sig i det allra första avsnittet. Oftast är de mest irriterande och jobbiga och ställer till en massa, men Prudence blev aningen mer sympatisk där i säsongens slutspurt. I övrigt kunde jag gärna vara utan dem.

Övriga kommentarer: Enligt IMDb så är det klart med två säsonger till av "CAOS". Säsong tre släpps på Netflix 24 januari 2020, så jag behöver inte vänta så värst länge på just den.