fredag 8 maj 2020

FredagsFilmen: Bad times at the El Royale

Förra veckans fredagsmysfilm var en film som jag har sett på listor i stil med "10 bra filmer du missade förra året" och liknande. Jag blev så klart nyfiken och satte upp den på min vill-se-lista, och så slumpade det sig som så att den dök upp på Viasat. Så så fick det bli.

Bildkälla Letterboxd
Precis på gränsen mellan Kalifornien och Nevada ligger hotellet El Royale. Tidigare ett jet set ställe, men nu tämligen övergivet. På det tomma hotellet checkar en dag flera främlingar in. En dammsugarförsäljare, en präst, en sångerska och en mystisk ung kvinna. Innan kvällen är slut har hotellets hemligheter avslöjats och gästerna visat sin sanna natur.


Mitt sällskap denna afton var inte lika imponerade som jag. Jag hörde att den var en Tarantino rip off, och visst - det finns vissa likheter med hans filmer. Som det episodiska berättandet och att alla har hemligheter. Jag tyckte också att det påminde om Tarantino i vissa delar, särskilt "Hateful 8".
Jag gillade det här (gav filmen betyget 4/5 i mina anteckningar). Jag gillade de olika perspektiven och att vi pö och pö fick veta sanningen om hotellgästerna.
Hatten av för Cynthia Erivo som sångerskan som bara hamnar på fel plats vid fel tillfälle, och Lewis Pullman som spelar hotellreceptionist med ett mörkt förflutet.