onsdag 13 maj 2020

Säsongssammanfattning: Boardwalk Empire, säsong 2

Alltid spoilervarning när det handlar om tv.

Jag har ännu inte börjat titta på någon ny tv-serie. Älskade maken och jag puttrar vidare med "Boardwalk Empire" och så värst mycket mer än den har jag inte mäktat med att titta på. Beror så klart till viss del på att hela familjen just nu pluggar/jobbar hemifrån och jag känner att jag kanske stör om jag tittar på tv samtidigt. Underligt nog har jag inte samma känsla för att glo på YouTube...
Nåväl. I helgen såg vi klart på andra säsongen av just "Boardwalk Empire" och här kommer mina tankar om den.

Bildkälla Amazon

Favoritavsnitt: 2x12 "To the lost" Margaret och Nucky tar det ultimata steget för att undvika att hon ska behöva vittna. Jimmy försöker ställa saker och ting till rätta med Nucky. Chalky White får sin hämnd på KKK.

Favoritkaraktär: Den här säsongen - ingen. Eller möjligen Richard Harrow. Och Angela.

Favoritpar: Vad sägs om nej?

Bäst i säsongen: Jag vet faktiskt inte.

Värst i säsongen: Så mycket. Margarets försök att köpa sig fri från Emilys sjukdom genom att skänka allt till kyrkan. Incest. Mord på en favoritkaraktär, tillika den enda HBTQ-karaktären i hela serien. Känns lite typisk.

Övriga kommentarer: Jag blev lite trött på den här säsongen. Det var så mycket manliga sårade känslor att jag stundtals mest satt och suckade. En massa överraskande dödsfall också, och jag blev så trött på Margarets religiösa grubblerier att jag mest blev förbannad på henne. Så jag hade inte jättekul, och ofta var jag inte alls upplagd för att titta på den här säsongen. Därav ett enda favoritavsnitt, även om det fanns bitar av de andra avsnitten som jag gillade, som när Angela målar av Richard. Men så slutade säsongen med något av en cliffhanger, och jag antar att jag kommer titta vidare fast jag inte alltid varit supersugen på det.