torsdag 7 maj 2020

London Vibes från a England

Adina (och katten Tristam) som ligger bakom indie-märket a England, är en baddare på att klämma ur sig fina kollektioner. Numera innehåller lacken oftast holo, ganska länge var splittrat holo något av ett signum för a Englands lack. Men jag har älskat märket sedan starten, för om en döper något efter något jag älskar/gillar är chansen stor att jag ska trilla dit. Och den första kollektionen, i alla möjliga finishar, bar namn från legenden om kung Arthur - som jag har varit djupt fascinerad av sedan tonåren. Så. Jag trillade dit.
a England har sedan seglat upp och blivit ett av mina favoritmärken på lack (även om jag skulle önska mig lite mer variation i lack finish ibland och inte bara holo), så det är ju synd att de kan vara lite besvärliga att få tag på. Min favoritkälla är holländska webshoppen Hypnotic polish.
Och så har jag tur som har en älskad make som gillar att ge mig mina favoritlack, och som bland annat gav mig en hel kollektion i julklapp. En liten kollektion förvisso, men så slapp jag jaga efter den. Kollektionen jag fick heter London Vibes och är en hyllning till London och dess historik kring att vara källa till många subkulturer. Den släpptes samtidigt som den större kollektionen British Subcultures, och är i fyra nyanser av neutralt. Här visade i samma ordning jag bar dem, för alla är finast.


King's Road är kanske allra mest beige, men där finns ett stråk av grått också. Lillfingret visar färgen allra bäst, medan va-va-voom-regnbågarna syns på de andra naglarna.


Carnaby Street är absolut beige, men här drar det lite åt rosa och jag upplevde det kanske som lite aprikost. Regnbågarna är lite mjukare här, men det beror nog mest på att jag inte hade så bra ljusförhållanden. Vill minnas det som bra sprakigt i rätt förutsättningar.


Covent Garden är vackert korallrosa. Inte en knallig rosa, utan lite mer diskret. En gyllene underton finns där också. Och så regnbågar, så klart.


Camden Town var minsann inte lätt att fånga på bild. Det ser väldigt brunt ut här, men drar en hel del i rött. Adina kallar färgen för en mörk terrakotta, och jag kan se det, men jag tänker mest på kastanjer.