tisdag 26 maj 2020

Säsongssammanfattning: Miracle workers: Dark Ages, säsong 2

Alltid spoilervarning på tv-inläggen.

Äntligen kom den andra säsongen av Miracle workers upp på HBO Nordic, lagom så att jag kunde plöjtitta på den när jag ändå sitter fast i soffan med benet högt. 
Den andra säsongen har samma ensemble men helt ny handling. Här hamnar vi i något sorts hopkok av medeltiden och andra dåliga tidsepoker, där vi får följa livet för några invånare i den lilla byn Lower Murkford. Bland annat familjen Shitshoveler med den klipska dottern Alexandra, och prins Chauncely som ständigt är en besvikelse för sin tyranniske far.

Bildkälla Den of Geek

Favoritavsnitt: Säsong 2 har 10 avsnitt, men går så snabbt att se att jag knappt hinner märka att ett tar slut och ett annat tar vid. Så alla.

Favoritkaraktär: Gillade Alexandra "Al" Shitshoveler lite extra mycket den här omgången. Hennes gestalt är den centrala för hela säsongen också.

Favoritpar: Alexandra och Chauncely.

Bäst i säsongen: Alla referenser till det politiska spelet som det är idag. Att de på ett så finurligt sätt fått in nutiden i denna fiktiva dåtid.

Värst i säsongen: Ingenting.

Övriga kommentarer: Jag skrattade inte högt lika mycket den här gången. Sedan om det beror på att det inte var lika roligt eller om jag bara var lite mer medtagen, det vet jag faktiskt inte. Troligen det sista. För det här är roligt på riktigt. Tar inte lång tid att titta på heller, som sagt.