söndag 31 maj 2020

Majfavoriter

Maj har ganska mycket varit dominerad av att jag skadade benet. Och med skadade menar jag att jag tydligen ådrog mig någon typ av benbrott som jag lyckades gå på i två veckor innan jag bröt av benet helt och hållet och var tvungen att genomgå en operation. Har förbannat mig själv ungefär elvatusen gånger för att jag inte kontaktade vården innan brottet blev så illa, men så går det när en försöker att vara duktig och inte belasta vården i "onödan". För det gick ju att gå på - det gjorde ont, men det gick. Tydligen har jag väldigt hög smärttröskel...

All vårdpersonal jag träffade på under min sjukhusvistelse har verkligen varit favoriter den här månaden, och jag blir fortfarande gråtfärdig av tacksamhet över hur vänliga och trevliga alla var som jag träffade på. Från det att ambulansen kom, tills jag lämnade avdelningen. Vilka hjältar! De förtjänade högre lön innan den här pandemin, men nu förtjänar de den ännu mer. Ge vårdpersonalen den löneökning de förtjänar. För 17!
Andra favoriter i maj har varit de här:

Bok: "Djävulen i den vita staden" av Erik Larson. Väldigt intressant om allt från landskapsarkitektur, uppförande av utställningsbyggnader och mord.

Film: Favoritfilmen den här månaden blir "Bad times at the El Royale".

Tv: Andra säsongen av "Miracle workers". 

Nagellack: Av alla två jag bar den här månaden tyckte jag aningen bättre om Camden town från a England.



Skönhet: Oj vad jag inte har brytt mig om det den här månaden. Alls. Skulle möjligen vara min favorithudkräm från ACO, för just nu är något av trevligaste som finns helt enkelt att få tvätta mig och smörja in mig efteråt. Ibland är det de små sakerna i livet som blir viktigast.

Extra speciell rolighet: Älskade maken och jag firade vår 20-åriga bröllopsdag och E har äntligen fått sin tandställning. 

Favoritinlägg: Porslinsbröllop. Han har visat sig vara en fin kille, den där sötnosen jag gifte mig med för 20 år sedan.