lördag 26 december 2020

Bullet journal för januari 2021

Snart är vi där. Ett nytt år, som börjar med en ny månad. En månad då min mellanunge, Chilipojken, slutar vara tonåring och fyller 20 år. Minsann. Tiden går fort när en har roligt.

Min bullet journal ändrar sig inte mycket månad från månad, så mycket kommer se välbekant ut om du tittat på sådana här inlägg förut, men visst har jag faktiskt ändrat. Något har strukit på foten, layout har ändrats och något har kommit tillbaka. 
Eftersom sonen fyller år i januari fick han välja fritt i min washitejpsamling, och han valde en sprillans ny tejp med stiliserade blommor och blad på en svart botten. Jag valde att plocka upp det gröna ur tejpen som accentfärg, och resultatet (som jag är ganska nöjd med faktiskt) blev så här.

Månadsuppslag som ser ett precis som vanligt. Som jag tidigare sagt så använder jag inte den här kalendern till så värst mycket mer än referens och startsida, särskilt inte som jag ändå har som vana att göra alla månadens veckouppslag på ett bräde, helt enkelt för att det funkar bäst så för  mig.


En kassabokssida vill jag inte vara utan, så jag har koll på kosingen. Just nu ingen extra för yogainkomsten, helt enkelt för att jag inte har klasser just nu, under rådande omständigheter - som det heter. 
Sidan bredvid ser annorlunda ut. Jag tyckte att jag skrev upp mina böcker på lite väl många ställen i det här årets bujo, så för 2021 tänker jag inte skriva upp dem månad för månad. Nagellacken har fått en plats som vanligt, för de skriver jag inte upp någon annanstans. Och så har jag som synes flyttat hit månadsboken, och gett den större utrymme för anteckningar. Jag har valt en tjockisbok att börja året med, som jag kommer läsa både i januari och februari. Mer om den en annan gång alltså.


En rad om dagen har varit med nästan från början, och är faktiskt ett av mina favoritinslag i min bullet journal. Även om det ibland kan vara svårt att hitta något att skriva om, så är det ändå kul för mig att kunna titta bakåt och se vad som föregick i mitt huvud egentligen.
En gammal goding dyker upp på nästa sida, då jag har bestämt mig för att göra en måendekurva i varje månad, i stället för att försöka mig på - och misslyckas med - ett pixlat år för tredje året i rad. Har gjort en liten extra kolumn för lingonveckan, för det är spännande att se hur den spelar in på måendet i stort.
Och så vanekollen, där jag har ändrat på en del punkter, som jag gör ibland.


Ett av mina veckouppslag, som numera alltså rymmer två veckor på samma uppslag, för jag behöver inte hur mycket utrymme som helst att skriva upp saker på. 
Jag valde att skriva in hela månaden här, även om första veckan 2021 delas med 2020, och så lite som tre dagar släntrar med in. Jag känner mig nämligen ganska så färdig med 2020 och vill bara lämna det här året bakom mig så snart jag bara kan, så även om det bara är tre dagar så vill jag inte jonglera med 2020 års bujo mer än nödvändigt. Dessutom fyller Chilipojken år 3 januari och jag känner ett "behov" av att dokumentera det i rätt bujo. Om nu någon undrar varför jag har bara tre dagar på en sida. Säkert ingen alls som undrar. 

Nu är jag redo för 2021. Bring it on!