onsdag 16 december 2020

2021 i min Bullet Journal

Nästa år kommer jag slå följe med en vinröd bujo, eftersom den rosa jag egentligen hade tänkt mig hade utgått. Sabbar min tänkta regnbåge... Jaja, det är vad det är. Vinrött är också fint (fråga min nagellackssamling).
Och när det snart är nytt år behövs så klart nya sidor. Jag har som vanligt lärt mig en del om vad som funkar och inte har funkat alls under året som gått, och jag har idéer om hur månadsuppslagen ska kunna få lite mer oumpf och passa mig bättre. Bland annat var det dags för mig att inse att det där med ett pixlat år absolut inte funkar för mig. Jag började tröttna redan i februari, och efter maj har jag inte fyllt i en enda ruta. 
Lite så här kommer det se ut. Just nu hyfsat minimalistiskt och odekorerat, vilket kan komma att ändras men troligen inte. Jag känner väl mig själv. #lat


Kunde jag ha klantat till det mer med min årsöversikt? Troligen. Det var här jag upptäckte att prickarna (dotgrid) var annorlunda i den här boken mot vad jag är vad vid från mina tidigare Leuchtturm, så jag var tvungen att tänka och inte bara kopiera rätt av från åren innan. Bummer. Det blev lite hopträngt på slutet på grund av det, och det kanske inte ser jättevackert ut, men det får gå.


En framtidslogg är alltid bra att ha, så att jag har någonstans att skriva in sådant som dyker upp innan jag har tillverkat månadssidorna. Ibland formas ju planer en bit i förväg, möten bokas in och så vidare, och dessa är det bra att ha någonstans att skriva in. I år valde jag något mindre rutor för detta ändamål, samt att jag bestämde mig för att göra en anteckning om när det är fullmåne (och när denna är en supermåne), samt en liten till om när jag beräknas börja min mens. (On a side note: skulle inte ha något emot om den kunde upphöra snart...)


Så klart är det mycket bokplaner i en bokälskares bujo. Jag planerar att även under 2021 läsa en månadsbok, och får jag snilleblixtar om sådana titlar är det finemang att ha någonstans att anteckna dessa snilleblixtar. 
Dessutom deltar jag i en bokcirkel som heter Plejaderna, och här skriver jag alltså upp när vi ska ses (eller "ses"), hos vem (Skype?) och så klart vilken bok vi ska ha läst till dess. Finns även utrymme för en kontaktlista över oss som är med i Plejaderna, men den har jag inte skrivit in än, på grund av anledningar.


Jag antecknade på alldeles för många olika ställen i 2020:s bujo vad jag läste, och vad jag ville läsa. Roligast hade jag dock med den variant av TBR-anteckningar jag "uppfann" en bit in på året, där jag skrev upp vilka böcker jag ville läsa, och prickade av dem allteftersom jag läste dem. Så 2021 är det enbart så jag kommer skriva in mina böcker, mer utförliga anteckningar gör jag ju ändå i min läsdagbok.
Gav den rejält med plats också, för där trodde jag i min enfald att bara ett uppslag skulle räcka, men eftersom jag närmar min 100 lästa böcker under 2020, så var ju det fjantigt lite av mig. 


Mer sidor även åt filmerna. Insåg snabbt under 2020 att jag skulle få slut på utrymme om jag skrev upp alla filmer jag såg, och inte bara filmer jag såg  för första gången. Än så länge ser det inte roligare ut än så här, men planen är att jag ska skriva upp filmtitel, datum jag såg filmen - och så klart ett betyg.


Tv-serier tror jag att jag klarar mig på ett uppslag med. Jag planerar att göra som jag gjort förut, och skriva upp en serie, göra en ring för varje avsnitt som jag sedan fyller i när avsnittet är tittat på. Blir väldigt färgglada sidor av det.


Och en sida för mina yogapass, så jag kommer ihåg vad jag lägger fokus på under klasserna. Brukar räcka med en rad per tillfälle, mer noggranna anteckningar av lektionsplaner har jag på annan plats, det här är bara som en liten påminnelse.


Och slutligen en punktlathund. Eftersom dotgriden som sagt ser annorlunda ut i den här boken mot vad jag är van vid, kan den här sidan komma till stor användning under 2021. 
Jag har även sparat några sidor innan jag ska skriva in januari, så att jag har plats för att skriva in lite mer årsvisa saker som jag kommer på allteftersom tiden går. Jag har även planerat in sidor för ett penntest av mina Tombows, men jag har inte börjat med det än, eftersom jag har en del pennor på vift. Ska samla ihop dem innan jag börjar rita. Ett bra sätt både att planera temafärger, samt att se vad jag redan har för färger när jag börjar känna villhov av en ny penna eller fem.

Borde börja med januarisidorna snart, men jag har inte riktigt bestämt hur jag vill att de sidorna ska se ut än. Ska fundera ett varv till och börja med dem i helgen, är planen.