lördag 12 december 2020

Säsongssammanfattning: Girls, säsong 6

Alltid spoilervarning.

Så där ja. Sista säsongen av "Girls" tittad på, så nu sitter jag som bäst och funderar på vilken serie jag ska glo på härnäst.


Bildkälla Amazon

Favoritavsnitt: 6x08 "What will we do this time about Adam?"
6X09 "Goodbye tour"
6x10 "Latching"
Seriens tre avslutande avsnitt är ett enda långt farväl till  de karaktärer vi lärt känna. Vissa så pass omärkligt att jag inte tänkte på det förrän serien var slut, vilket gör att jag inte till 100% känner mig färdig med alla, men det är ju så det är i verkliga livet. Den här säsongen är fokus stort på Hannah och vänskap som går i kras, och det är sorgligt så klart, och visas bäst i de här tre avsnitten.

Favoritkaraktär: Hannah. För en gångs skull.

Favoritpar: Inget.

Bäst i säsongen: Hannahs överraskningsgraviditet, som ställde så mycket på sin spets. Det var även spännande att se hur hon tacklade den, och hur den påverkade hennes olika relationer och människorna runtomkring henne.

Värst i säsongen: När vänskapen rasade. Särskilt när Shoshanna i stort sett gjorde slut med alla. Jag förstår henne, men det var så där så att jag blev lite ledsen över det, för det skedde på ett nästintill elakt sätt. Eller - det var elakt.

Övriga kommentarer: "Girls" fick en del kritik för sin brist på mångfald, och jag kan hålla med där. I stort sett alla är vita, med några få (manliga) undantag är de alla heterosexuella, och det till och med skojas med icke-binära. På så sätt är det här kanske inte en jätterepresentativ serie, men jag har gillat den ändå. Så här med facit i hand kanske till och med lite mer än vad jag fört trodde. När jag tänker på den så uppskattar jag en hel del med den, även om vissa delar har besvärat mig å det grövsta. Och en av de saker jag tyckt alla mest om är att den inte dragit sig för att visa upp det fula. Att folk inte är perfekta, utan att vi alla har både bra och dåliga sidor. Samt att det inte är säkert att en få behålla sina vänner för alltid - även om det känns som det just där och då. På så sätt är den verklighetsnära, och det uppskattade jag verkligen.