onsdag 30 december 2020

Lackat i december

Det är nästan så att det känns som någon sorts rekord att jag har målat naglarna 5 gånger i december. Annat var det förr när jag lackade om dem varannan, var tredje dag. Så märker jag ganska mycket att jag inte är lika intresserad längre. Jag håller inte koll på kommande eller nysläppta kollektioner, bland annat, så jag blir sällan sugen på lackköp. Just i december har jag i varje fall ett helt nytt märke som jag har testat, och det kanske är kul. 

Fem lack alltså, som såg ut såhär. I ordningen jag lackade dem.


OPI, Miss Piggy's big number
I somras fyndade jag några OPI på Rusta, och Miss Piggy var det sista av dem som hamnade på naglarna. Faktiskt mycket trevligare än vad jag kanske trodde. Ett mellanblått skimmerlack som skiftade aningen i lila. 


Atelier rouge, Bonne nuit
Ett nytt lackmärke. För mig, och som jag förstår det, även på den svenska marknaden. Letar du efter olika nyanser av rött och rosa krämlack så är det här märket för dig, annars kanske det inte direkt är så stor färgvariation. Än så länge, i varje fall.
Bonne nuit tilltalade mig så klart, med tanke på att det är ett mörkt vinrött lack, nästan lite svärtat. Jag har många i samlingen, så egentligen behöver jag inga fler, men som synes så kunde jag inte låta bli. Den här gången heller.

a England, Yeoman warder
Efter en synnerligen grå och tråkig december så tittade faktiskt solen fram på självaste julafton, och jag ändrade raskt mina julaftonslackplaner och målade på ett hololack. Yoeman warder är ett ljusare rött lack, som jag tyckte passade förträffligt till röda julgranskulor och allmänt julstök.

H&M Beauty, Devon violet
Ursäkta de ungefär mörkaste och murrigaste lackbilderna i världshistorien. Ursäkta också att lacket absolut inte har den färg som min bild påstår. Lacket är nämligen vad det heter - violett, eller lila - och inte alls så där blått som det ser ut att vara här. Tydlig lila, till och med, jag tycker inte ens att det är blurple, men det tyckte tydligen min kamera. Nåja.


Atelier rouge, Avant garde
Jag hade redan bestämt mig för att testa ceriserosa Avant garde nästa gång det var dags för Atelier rouge, och den dagsen var det visst idag. Jag önskar att penslarna i de här lacken satt så att de stämde överens med korken, som annars är exemplarisk att hålla i. Men inte. Av två testade lack har penseln suttit på sniskan i båda, och det har gjort själva lackupplevelsen mindre angenäm. Lacken är fina däremot, och det är väl tur det.

I januari kommer (förhoppningsvis) min gedigna beställning från Pahlish Black Friday, och kanske blir lack lusten större då. Kanske...