fredag 18 december 2020

FredagsFilmen: Holidate

Ska du bara se en enda film med jultema i år, så rekommenderar jag starkt att du hoppar över "Holidate" som går på Netflix (vad är det med Netflix och superdåliga filmer förresten).

Bildkälla Netflix

Sloane och Jackson är två singlar som kommer överens om att vara varandras platoniska dejter under ett år, för att komma undan att folk försöker para ihop dem med andra. Till början går allt bra, men snart kommer verkliga känslor i vägen.


Det som på pappret verkar vara en fake dating romcom med viss charm visar sig snabbt vara allt annat än det. Jag tittade på den här filmen med E, och vi höll på att sätta popcornen i halsen när Jackson blev sexuellt utnyttjad redan i filmens början. Men eftersom det var en snygg tjej som tvingade sig på honom (ordet nej förekom) så är det klart att han var okej med det. Killar kan ju inte våldtas... Överlag var det mycket sexualiserande på ett väldigt onödigt sätt (vem 17 äter en klubba på det sättet?). Dessutom med idel heterosexuella par, endast några få personer med annan hudfärg än vit, och till råga på allt en "token black guy" som Jacksons bästis.
Det är lite som att se en dålig fanfic bli film (hej 50 Shades) fast ännu lite sämre. Som ett varningsexempel på hur en inte ska bete sig är det här en utmärkt film, men som underhållning? Eh, nej tack.

Det här är på riktigt en av de sämsta filmerna jag har sett i år. Undvik den.