torsdag 15 oktober 2020

Oktobers tomma förpackningar

Det kommer vara idel favoriter idag bland de fyra förpackningar jag har tömt sedan sist. Saker vi sett förut, och kommer se igen.


ACO. Body lotion moist. Oparfymerad.
Min hud (och älskade makens) har redan sörplat i sig en flaska av min favoritlotion. Självklart ersatt med en ny likadan. Börjar dock känna mig lite stramig i huden på grund av den tiden på året, så borde kanske komplettera med en som är lite rikare i formulan. Kanske.
Betyg 5/5

Ica. Ekologiskt certifierad dagkräm. Oparfymerad.
Vet ni vad som är ganska typiskt? Jo, att tro att det finns mer kvar i en tub kräm än vad det verkligen finns, och den tar jätteslut dagen efter att du varit i butiken där favvisen säljs. Kan ha hänt mig med denna här. Alltså använder jag just nu diverse dagkrämer jag fått som prov från hitan och ditan, tills jag kommer iväg och kan köpa på mig den här igen. Längtar.
Betyg 5/5

Ica. Ekologiskt certifierad ögongel. Oaprfymerad.
Jag var inte lika oförberedd när den här tog slut, men gjorde ändå av med ett varuprov på en annan ögonkräm innan jag öppnade den nya tuben som står på plats i badrummet. 
Betyg 5/5

N.A.E. Naturale Antica Erboristeria. Shampoo bar. Repairing. Dry hair.
Det kan vara så att kärleken till den här schampokakan har avtagit något. Numera upplever jag den nämligen som någorlunda kliig, och det är en känsla jag inte älskar i hårbottnen. Just nu har jag precis samma i duschen, men funderar på att testa något annat. Men jag älskar ju så att den kommer i en pappförpackning, så att jag slipper plast hela jämra tiden.
Betyg 4/5

En enda av dessa förpackningar till pappersåtervinningen. Resten till plasten. Tyvärr.