måndag 12 oktober 2020

Säsongssammanfattning: Gotham, säsong 5

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

Gjorde ett avbrott i "Girls" genom att titta på den sista säsongen av "Gotham". Och så var vi av med den. Hela den här sista säsongen har gått ut på att försöka sammanföra Gotham med fastlandet efter att broarna sprängts, något som fastlandet inte är så pigga på eftersom det är så mycket skurkar i Gotham... Väldigt konstigt resonerat, tyckte jag. Hann bli hyfsat trött på ordet "reunification" också. Älskade maken frågade mig efter ett tag varför jag fortsatte titta, och det undrade jag med mellan varven. Antagligen för att jag är envis, och det här var en kort avslutande säsong, med bara 12 avsnitt. Den här säsongen har undertiteln "Legend of the Dark Knight".

Barbara Keane (Erin Richards), Eduardo Dorrance/Bane (Shane West), Edward Nygma/Riddler (Cory Michael Smith), Alfred Pennyworth (Sean Pertwee), Oswald Cobblepot/Penguin (Robin Lord Taylor), Lee Tomkins (Morena Baccarin), James Gordon (Ben McKenzie), Bruce Wayne (David Mazouz), Lucius Fox (Chris Chalk), Jeremiah Valeska/Joker (Cameron Monaghan), Harvey Bullock (Donal Logue), Selina Kyle (Camren Bicondova).
Bildkälla

Favoritavsnitt: 5x07: Ace chemicals. Jeremiah tvingar Bruce att återuppleva mordet på sina föräldrar.
5x11 "They did what?" Gordon samlar ihop sina forna fiender i ett försök att rädda Gotham. Nyssa kidnappar Barbaras nyfödda barn.

Favoritkaraktär: Kör på i invande hjulspår och säger Alfred.

Favoritpar: James och Lee, i brist på andra.

Bäst i säsongen: I stort sett ingenting. Kanske att det är slut nu. 

Värst i säsongen: Detta ständiga överspel. Sedan hade det varit kul att inte känna att det här var en tv-serieversion av "The Dark knight rises". Och kanske inte rippa Tom Hardys version av Bane rätt av? Hela vägen ner till hur han pratar?

Övriga kommentarer: Snipp snapp snut, så var denna saga slut.