fredag 16 oktober 2020

Säsongssammanfattning: Girls, säsong 3

Spoilervarning härmed utfärdad.

Det gick visst snabbare än vad jag trodde att se klart på den tredje säsongen av "Girls", även om det är det längsta med 12 avsnitt. Men så går det ganska snabbt och liksom av bara farten att titta på ett avsnitt till när de är under halvtimmen långa. 
Säsong tre tar vid en tid efter att säsong två slutade. 

Adam (Adam Driver), Marnie (Allison Williams), Shoshanna (Zosia Mamet) Ray (Alex Karpovsky)
Jessa (Jemima Kirke), Hannah (Lena Dunham)
Bildkälla Den of geeks

Favoritavsnitt: 3x07 "Beach house" Marnie har bjudit in tjejerna till hus hon lånat av en av sin mammas kompisar. Meningen är att de ska återanknyta till varandra, men när Hannah träffar Elijah och bjuder in honom stääs saker på sin spets.
3x12 "Two plane rides" Adams Broadwaypjäs ska ha sin premiär. Hannah får stora nyheter men vet inte hur hon ska svara på dem. Shoshanna står inför en kris.

Favoritkaraktär: Av de på bilden - Shoshanna (igen).

Favoritpar: Tyckte faktiskt att Hannah och Adam var riktigt gulliga med varandra den här säsongen. Det ändrar sig nog snart...

Bäst i säsongen: Väldigt roligt att se Patti LuPone bjussa på en så bitskt version av sig själv. För jag hoppas att hon inte är fullt sådär nedlåtande i verkligheten. 

Värst i säsongen: Caroline var ju bra jobbig alltså...

Övriga kommentarer: Mindre naket den här säsongen, även om det som alltid förekommer. Tror jag kommer fortsätta varva "Girls" med andra serier, bara för att det är skönt att så att säga rensa paletten mellan varven.