fredag 30 oktober 2020

Säsongssammanfattning: Girls, säsong 4

Spoilervarning såklart.

Precis sett klart på den fjärde säsongen av "Girls". Har önskar ganska ofta att jag haft en skämskudde - ibland att gömma mig bakom, ibland att kasta på någon karaktär som behöver skämmas lite. 
Som vanligt tar säsongen vid en kort tid efter att säsongen innan slutade. 

Shoshanna (Zosia Mamet), Jessa (Jemima Kirke), Marnie (Allison Williams), Hannah (Lena Dunham
Bildkälla Hypable

Favoritavsnitt: 4x05 "Sit-in" Hannahs vänner försöker hjälpa henne i en kris när hon märker att alla gått vidare med sina liv när hon var borta i Iowa. Adam och Hannah talar ut om sitt förhållande.
4x07 "Ask me my name" Hannah börjar sitt nya jobb och går på en date med en kollega. Bland annat besöker de Mimi-Roses utställning, vilket inte uppskattas av Adam. Hannah och Mimi-Rose talar ut.
4x10 "Home birth" Marnie och Desi har en viktig spelning, men saker går inte som planerat. Ray kommer med råd. Shoshanna blir erbjuden ett jobb som innebär stora förändringar. Jessa, Hannah och Adam försöker förmå Caroline och Laird att inte föda sitt barn hemma.

Favoritkaraktär: Shoshanna av tjejerna, Ray av killarna.

Favoritpar: Näe. Ett fall av "everybody sucks here".

Bäst i säsongen: Jag tyckte om den här säsongen mer än de tidigare. Det känns aningen mer moget, vilket uppskattades. Och skönt att någon äntligen sade till Hannah att sluta vara så gränslös. Kanske särskilt med sina elever!

Värst i säsongen: Mimi-Rose. Tyckte så illa om henne från första stund att jag var tvungen att kolla upp hur länge hon skulle hänga med. Som tur är är vi av med henne nu. Sedan var hela den situationen ganska förskräcklig. Fy fasiken vad jag tyckte synd om Hannah där - och ville kasta kuddar på Adam.

Övriga kommentarer: Bättre den här säsongen, som sagt. Så pass att jag nog rasslar vidare. Det är ju bara två säsonger kvar.