måndag 5 oktober 2020

Säsongssammanfattning: Girls, säsong 2

Sedvanlig spoilervarning när det kommer till tv.

Var det i juni jag såg säsong 1? Ooops. Kom visst av mig lite. För jag började titta på säsong två redan då, men så gjorde jag tydligen andra saker och "Girls" hamnade i skymundan. Men nu har jag i varje fall tittat klart på andra säsongen, som tar vid straxt efter att den första slutade.

Marnie (Allison Williams), Jessa (Jemima Kirke), Hannah (Lena Dunham), Shoshanna (Zosia Mamet).
Bildkälla Amazon

Favoritavsnitt: 2x03 "Bad friend" Marnie blir hembjuden till Booth Jonathan för att titta på hans konst. Hannah och Elijah provar kokain för första gången, för att Hannah ska få en upplevelse att skriva om. 
2x04 "It's a shame about Ray" Hannah har en middagsbjudning för sina vänner som går lite fel. Jessa möter för första gången Thomas-Johns föräldrar, och deras äktenskap sätts på prov.

Favoritkaraktär: Jag tycker att alla i den här serien är ungefär lika svåra att tycka om. Möjligen att Shoshanna är minst irriterande. Tror jag tycker sämst om Marnie.

Favoritpar: Fanns det något annat än Shoshanna och Ray?

Bäst i säsongen: Att det är så kort avsnitt gör att allt berättas på ett snabbt och tätt sätt som jag uppskattar. Det är inga långt utdragna story arcs, utan det går ganska rakt på sak och bara berättar.

Värst i säsongen: Tröttnade efter ett tag på allt naket. Och så tycker ju jag att knark är dåliga saker, så att det testas olika substanser hit och dit är ingenting som tilltalar mig direkt, även om det blir roliga avsnitt av det.

Övriga kommentarer: Jag har inte börjar titta på säsong tre än, och sitter just nu och funderar på om jag ska klämma in något annat emellan. Får se.