tisdag 16 februari 2021

"Fangs" av Sarah Andersen

Vid senaste beställningen från "hovleverantören" AdLibris så ville E att jag skulle beställa en bok åt henne också, så då gjorde jag det. Och nu har jag lånat och läst den själv. Det gick ganska fort.

Bildkälla Goodreads

Vamp är en trehundra år gammal vampyr. På en bar träffar hon en kväll sin perfekta matchning - som är en varulv. Det här är deras kärlekshistoria.

Jag läste den här boken i söndags, på Alla Hjärtans Dag, och tyckte att det var den perfekta boken en dag som denna. Att den var så snabbläst beror på att det är en tecknad roman, och en ganska kort sådan. Men som sagt säger en bild mer än tusen ord, och det är lätt att försvinna in i de fina bilderna. Bilderna är ganska enkla, inte utsmyckade med massa krusiduller, utan rätt på och berättar sin historia förträffligt i all sin enkelhet.
Det här är en berättelse om att träffa någon som faktiskt är perfekt för en, även om det kan se ut som att de inte alls skulle passa ihop vid en första anblick. Hon som är goth, han som är hipster. Hon som älskar mörkret, han som tycker månen kan vara lite påfrestande. Och i detta finner de varandra och en fin kärlekshistoria målas upp för oss.

Jag tyckte att "Fangs" var så pass rar att jag gav den betyget 4/5. Boken är dessutom i en jättevacker utgåva, inbunden i rött tyg och med svartsprayat snitt. Mycket tjusigt, minsann