måndag 22 februari 2021

Bokreatips

Imorgon är det dags för bokälskarnas egen julafton - bokrean! Självklart har jag redan langat iväg en förhandsbeställning till AdLibris, men på vägen till mitt urval hann jag så klart se en och annan pärla som jag känner att jag vill tipsa om, om det är så att du vill unna dig en hyllmeter eller femtio med nya böcker.

Skönlitteratur

Om du har blivit nyfiken på Silvia Avallones författarskap så har du chansen att fynda nu. Hennes böcker "Stål" och "Marina Bellezza" finns på pocket till fyndpris. Jag har själv beställt "Marina Bellezza" eftersom jag inte läst just den än. "Där livet är fullkomligt" finns på rean som inbunden, men pocketutgåvan är ändå 20 kronor billigare om du vill spara en slant.

En bok jag läste för många år sedan, men älskade då och antagligen skulle älska fortfarande om jag läste om den, är "Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap" av Mary Ann Shaffer och Annie Barrows. Utspelar sig straxt efter Andra världskrigets slut och innehåller mycket brevväxling. Boken blev film för några år sedan, men den har jag inte sett. Än.

Simona Ahrnstedts senaste roman "Med hjärtat som insats" finns med på bokrean i inbundet format. Jag har möjligen beställt den...

Sedan måste jag tipsa om "Rött, vitt och kungligt blått" av Casey McQuiston som jag läste förra året och gav högsta betyg. Om sonen till USAs första kvinnliga president, som inleder en relation med Englands prins. 

Kokböcker

När det kommer till kokböcker så kan jag inte nog rekommendera de två böckerna av Hanna Olvenmark, "Portionen under tian" och "Portionen under tian: 300-kronors veckorna". Få är veckorna då vi inte lagar mat från någon av dessa böcker.

Mer kokböcker i en serie som jag älskar är så klart "Mera vego" och "Ännu mera vego" av Sara Ask och Lisa Bjärbo.
Själv har jag beställt "Yogamat", "Bosh!" och "No waste just taste". Tror jag behöver rensa ut lite kokböcker som inte sprakar glädje ur kokbokshyllan...

Jag sätter stopp där, för annars skulle det här inlägget kunna bli nästan oändligt långt. Trevlig läsning!