torsdag 18 februari 2021

Årets första tomma

Om ni saknade att titta på mina tomma förpackningar i januari, så berodde frånvaron av det inlägget på att jag hade en enda tom grej i lådan då när jag brukar lägga upp de här inläggen. Jag tyckte det kändes aningen onödigt att ägna ett helt inlägg åt en enda grej, så... Sedan har det dock rasslat till ganska ordentligt och jag har  inte mindre än åtta tomgrejer den här månaden, varav en då släntrat efter från januari.
Plaståtervinning på allt, om inget annat anges.


ACO. Body lotion moist. Oparfymerad.
Denna här var det jag hade tömt redan i januari, och jag har snart tömt dess uppföljare också, för den här är jag sällan utan. 
Betyg 5/5

Depend. Nagellack remover. Supersnabb.
Ännu en favorit som jag alltid ser till att ha en ersättare av när en flaska börjar ta slut. 
Betyg 5/5

Helosan. Fotsalva.
En väldigt trevlig fotkräm som gjort mina fötter nästan sammetsmjuka. När den här tog slut ville dock älskade maken (aka min fotsmörjare) att vi skulle testa någon ny "för den är lite kladdig", så då gör vi väl det. Han har ju inte fel om den där kladdigheten...
Betyg 5/5

Kicks. Oxygen treatment.
Eftersom Kicks hade ett jättebra sortiment med produkter med eget namn på, var de så klart tvungna att göra om det (och göra det sämre och dyrare) och ta bort en massa grejer som jag har gillat. Som deras Oxygen treatment som jag har använt som baslack i flera år. Nu är det slut på det dock, då den sista skvätten i den här flaskan tjocknat bortom räddning. Kommer lämnas in som miljöfarligt avfall nästa gång jag åker till återvinningsstationen, men den stora (onödiga) extrakorken åker i plasten redan nu.
Betyg 5/5

Burt's bees. Honey. Moisturizing lip balm.
Det kan vara så att Burt's bees är mitt favoritmärke bland läppbalsam. Honung tillhör dessutom en av favoriterna i deras sortiment, så hittar jag den igen kommer jag köpa om den. När jag hade gröpt ur det sista ur den här så fanns tyvärr dock inte Honey i sortimentet när jag skulle ersätta den, så den är utbytt mot en annan smak/doft, men samma märke.
Betyg 5/5

Kocostar. Foot peeling pack.
Kände att fötterna behövde en peelingomgång och satt med de här på fossingarna i 90 minuter och spenderade sedan de följande två veckorna med att antingen vänta på att all den där döda huden skulle börja flaga, eller att titta på den fjösiga flagning som väl blev. Jag är med andra ord inte värst imponerad, vilket är synd. Det är nämligen andra gången jag använder den här, och jag hade så klart inte köpt om den om inte resultatet varit givande förra gången. Nu - not so much. Kommer köpa en annan om jag känner behov att ha flagande fötter igen.
Betyg 2/5

Garnier. Skin active. Nutri bomb, Milky tissue mask. Intensly nourishes + glow.
Den här gillade jag inte alls. Essensen luktar riktigt sötsliskigt av kokos, essensen var seg och kletig. Jag torkade bort överflödet istället för att massera in det, för jag orkade inte med det. Rätt så kass passform på masken också, som jag upplevde som varande i tjockaste laget. Inget för mig.
Betyg 1/5

Garnier. Skin active. Moisture bomb tissue mask. Super hydrating + rebalancing.
Då tyckte jag betydligt bättre om den här masken från samma ställe. Essensen kändes sval och behaglig mot huden, och sjönk in utan problem eller kladdighet. Det fanns även kvar så pass mycket essens i påsen att det räckte några dagar extra, eftersom jag sparade den i en liten burk. Masken var tunnare än den ovan, och passformen blev därför bättre då den var smidigare, även om jag tyckte att ögonhålen var för små. Kan absolut bli ett omköp.
Betyg 4/5