onsdag 10 februari 2021

God morgon!

Morgonrutin version tre kommer här. Sedan sist har en hel del ändrats, främst för att jag tappade en massa morgonrutingrejer när jag bröt benet och inte direkt var rörlig, så det mesta som inte var livsnödvändigt fick backa, och mycket av det har inte hittat tillbaka till rutinen. Än.
Varje morgon är så klart unik,men i morse såg det ut såhär.


Jag går upp klockan 6 varje morgon (oavsett veckodag), och det allra första jag gör är att gå på toaletten. Brukar ge en viss herr katt vatten ur kranen samtidigt. Och så skrapar jag tungan.
Efter det gör jag vad som syns på bilden, nämligen går in i biblioteket där jag tänder lite lampor, för så här års är det så klart fortfarande mörkt när jag går upp. Och så dricker jag vatten. 



Dags att röra på sig! Jag har ett ombyte till träningskläder ligger i biblioteket, och jag byter om till det, rullar ut yogamattan och sätter igång. Just nu yogar jag med Adriene på YouTube varje morgon (sedan 2:a januari). Dagens pass var dock så kort att jag plussade på med ännu ett pass med stretchövningar.


Efter yoga passar det utmärkt med en stunds meditation, och till det använder jag appen Headspace. Oftast kör jag dagens meditation i 10 minuter. Temat för idag var Liv och död, och jag gillade det lilla citatet vi fick med oss efter passet. Passade särskilt bra just nu, eftersom jag tänkt väldigt mycket på min pappa de senaste veckorna, nu när allt börjar bli klart med dödsboet och annat.


Jag erkänner - det är inte varje dag nästa steg är att sätta igång Forest-appen och därmed göra mobilen otillgänglig. Oftast sitter jag och läser nyheter nu, eller spelar mobilspel. Men idag är en mobilfri dag, och det bästa sättet att få mig att inte pilla med den är så klart att "odla skog". Jag har ställt om timern tre gånger idag - hittills. På bilden är det en liten ginko som är på väg upp.


Lagom till nu är jag oftast rätt så hungrig. Dags för frukost alltså. Idag visste jag inte riktigt vad jag ville ha (förutom te), så det blev en underlig mix av kokt ägg, rostmacka med keso, peppar och örtsalt, samt ett äpple med jordnötssmör. Och mina små piller - d-vitamin och Omega3.
Under tiden jag äter brukar jag samtala med älskade maken och så här års ser jag även solen gå upp över grannens hustak.


Efter frukosten är det hög tid att byta om från träningskläderna till dagens outfit. Självklart passar jag på att tvätta mig och borsta tänderna nu också. Om jag sminkade mig oftare än en gång i kvartalet så är det väl nu jag skulle göra det. Och så borstar jag håret. Jag tvättar mitt hår så sällan jag kan, oftast blir det var sjätte dag, och idag är dagen innan nästa hårtvätt så det börjar bli lite fett i hårbottnen. Resten av håret blev jätteelektriskt!
Det här är före.


Och här är efter. För hår som är otvättat blir uppsatt. Dagens frisyr blev tvinnat på sidorna och sedan flätat över vänster axel. Bara en liten hårsnodd. Håller än.


Det sista jag gör innan jag anser att morgonrutinen är avklarad är att jag bäddar vår säng. Idag fick jag även nöjet att bädda in de nya täckena vi köpte på IKEA igår. Jag lovar att det är vuxna personer som sover i den här sängen, även om vi har mer gosedjur på den än vad våra barn någonsin haft. Min sida är så klart den med rävar, älskade makens sida domineras av sälar.

(Nyfiken på tidigare morgonruininlägg? Från 2018 (inklusive Cullen the cat), från 2019.)