tisdag 2 februari 2021

Säsongssammanfattning: The Alienist: Angel of darkness, säsong 2

Som vanligt spoilervarning när jag skriver om tv.

Häromdagen tittade jag klart på de avsnitt som finns av "The Alienist". Eftersom jag tyckt väldigt mycket om den här serien, så hoppas jag så klart på att det blir en tredje säsong också, så att jag får veta hur det går för de olika karaktärerna, men jag kan åtminstone vara halvnöjd om det visar sig att serien tar slut här. Alltså är det inte klart för en fortsättning på serien - än. Men jag hoppas så klart.

I serien har det hunnit bli år 1897. Sara Howard har öppnat en egen detektivbyrå med enbart kvinnliga anställda. Ett av hennes uppdrag blir att försöka återfinna ett barn som kidnappats från en spansk diplomat. Ett fall som visar sig ha samband med försvinnandet av ett annat spädbarn, från ett barnbördshus i staden, där allt kanske inte går helt rätt till.

Bildkälla The Playlist
Daniel Brühl (Laszlo Kreizler), Dakota Fanning (Sara Howard), Luke Evans (John Moore). 

Favoritavsnitt: 2x04 "Gilded cage" William Randolph Hearst håller en påkostad fest för att fira förlovningen mellan sin guddotter Violet och John Moore. Samtidigt tickar klockan ner för att finna babyn Ana innan det är försent. Spåren leder till de skummare delarna av New York.
2x08 "Better angels" Jakten på mördaren tar en ny vändning, och en stor förlust drabbar Laszlo och hans vänner. Stora beslut för framtiden måste fattas för Laszlo, John och Sara.

Favoritkaraktär: Känner att det låg stort fokus på Sara den här säsongen, och inte mig emot för henne gillar jag verkligen.

Favoritpar: Hoppades på Sara och John. Och så var ju Lucius och Bitsy supergulliga ihop!

Bäst i säsongen: Jag gillar att allt inte är hittepå i den här serien. Här finns det med personer som funnits på riktigt, och verkliga händelser och konflikter ligger och puttrar på i bakgrunden. Sedan gillar överlag att det här är en väldugt bra serie.

Värst i säsongen: Marcus! Nejnejnejnej! Mitt hjärta brister...

Övriga kommentarer: Det slutade inte med en cliffhanger, och tur är väl det med tanke på att serien hänger i limbo just nu, men det är vissa saker som rör mina nya kompisar som jag skulle vilja ha ett svar på. Jag vill verkligen veta hur det går för dem. Hoppas jag kan få de svaren i bokform, om inte annat.