torsdag 11 februari 2021

God natt

Igår var det morgonrutin, så idag blir det kvällsdito. Passade på när kameran ändå var uppvärmd att ta några snabba foton som visar på ett ungefär hur mina kvällar ser ut. Lite så här.


Jag påbörjar min avslutning av dagen på samma sätt som jag startade den. Eller något. Jag erkänner att jag varit slarvig med motionscykeln de senaste veckorna, men om jag skärper mig brukar jag under tidig kväll ta en liten cykeltur. Beroende på motstånd och humör blir det någonstans mellan 5 och 20 minuter. Om jag inte är lat, vill säga.


Är jag lat knallar jag nämligen raka vägen in i badrummet för min kvällstoalett. Kolla, flätan höll sig (någorlunda) hela dagen.
Det här är före.


Och det här är efter jag har tvättat mig, bytt om till pyjamas och slängt upp håret i en sådan där klut uppe på huvudet.
Nu är jag redo för kvällsmys!


Mobilen hamnar i tyst läge halv nio, och i gråskala klockan nio, allt för att göra den oattraktiv. Igår var det inga problem, eftersom jag ändå hade en mobilfri dag. Att jag gör så är annars för att undvika skärmar så mycket som möjligt på kvällarna, även om datorn ofta är på som sällskap. Mitt kvällsmys brukar ofta bestå i att jag sitter och läser med en Read with me-video på YouTube.
Men inte igår, för igår tittade jag och älskade maken på film ("The hate U give"). Ibland tittar vi på någon tv-serie, men oftast läser jag. Ganska ofta dricker jag en kopp kvällste också, vilket jag gjorde igår. Och så brukar det bli något snacksigt också. Igår var det chips, ofta är det popcorn.


 När det så äntligen är läggdags går jag så klart fört av allt och borstar tänderna. Sedan läser jag en stund innan jag släcker lampan och ofta somnar ganska fort. Målet är att inte släcka senare än halv elva. Det går oftast bra.
Kan avslöja att jag sov väldigt gott i går natt, under mitt nya täcke.