onsdag 24 mars 2021

"Med hjärtat som insats" av Simona Ahrnstedt

Kände mig för tillfället ganska mätt på att läsa fantasy och valde istället något välbekant - romance. Senaste boken av Simona Ahrnstedt, "Med hjärtat som insats", fanns med på årets bokrea och som sådan klickade jag hem den. Och läste den.


Bildkälla Goodreads

Dessie och Sam älskade varandra när de var unga. På en fest hände något som förstörde allt mellan dem. Ingen av dem hämtade sig riktigt från sveket.
Femton år senare arbetar Dessie som säkerhetsexpert. Som före detta elitsoldat är hon van vid att vara i våldsamma situationer. Vissa av dessa dröjer sig kvar.
Sam var invandrarkillen som ingen räknade med. Nu har han dock lyckats skapa ett framgångsrikt hotellimperium. I samband med den kommande invigningen av hans senaste hotell, får han motta mordhot och han behöver en livvakt. Ödet för Dessie i hans väg.

Jag vet vad jag får när jag läser Simona Ahrnstedt - romantik, hett sex, motstridiga känslor, käppar i hjulet, spännande upplösning och ett lyckligt slut. "Med hjärtat som insats" är inget undantag från det receptet. Simona Ahrnstedt skriver på ett sätt som griper tag, och jag vill alltid läsa vidare, även i de fall där storyn kanske inte faller mig helt på läppen.
I den här boken får vi återse några bekanta från "En enda..."-trilogin, och vi rör oss återigen i rika kretsar och vackra miljöer. Pengar är inget hinder, allt och alla kan köpas. Jag är kanske lite trött på det, ärligt talat. Det här att alla är så förbannat framgångsrika i vad de än tar sig för, inte direkt diskbänksrealism om vi säger som så. Kan visst vara kul som verklighetsflykt, men ofta känner jag att jag stör mig på de väldigt rika kretsarna. Och på alla dessa multipla orgasmer som står som spön i backen.

Men som sagt, jag vet vad jag får, och när jag är sugen på romance så blir jag aldrig besviken på Simona Ahrnstedt. Även när jag räknat ut handlingen långt i förväg.
Mitt betyg på "Med hjärtat som insats" är 3,5/5.