tisdag 30 mars 2021

Mars månads nagellack

Jag har tydligen tyckt att det har varit kul med nagellack igen den här månaden, för jag har målat på mig hela åtta stycken. De hamnade på naglarna i den här ordningen.


Pahlish, Witch of the Waste
Jag köpte hela Hey let's go!-kollektionen från Pahlish på Black Friday. Svårt att motstå en kollektion med Studio Ghibli-tema - inte för att jag försökte motstå den alltför hårt, ärligt talat. 
Witch of the Waste är med i filmen "Howl's moving castle" (min favorit tror jag) (kommer jag säga om fler filmer)och hon har en lila klänning på sig ungefär hela filmen. Lacket blev så klart lila, och i det massor av prismatiskt glitter. 



a England, Orlando
Den som kan sin Virginia Woolf vet att ett lack som heter Orlando kommer från Moments with Virginia-kollektionen.
Ett svart lack med holo som i och med den mörka basen får lite svårt att bilda regelrätta regnbågar. Lite mer scattered holo, men otroligt tjusigt ändå.



Atelier rouge, Nouveau départ
Jag kan tydligen inte låta bli att köpa lack från Atelier rouge, fastän att jag önskar att kvaliteten matchade priset bättre. Svårt att motstå när de släppte en liten kollektion med lack som vare sig var enbart i kräm eller i färgskalan röd/rosa/beige.
Nouveau départ är ett skimrigt isigt blått lack, och det framstod som nästan lite matt, fastän det i allra högsta grad hade fått blankt topplack på sig. Frostigt, kanske. Skulle ha platsat bra på Elsa...



a England, Virginia Woolf
Så klart från Moments with Virginia. Jag lyckades måla klart den kollektionen i mars. I min sammanfattning tror jag att det här kan vara mitt favoritlack i kollektionen, och det är som vanligt med lilla mig att jag har svårt att inte falla handlöst för vackra vinröda lack. Särskilt när de har så urtjusigt holo i sig.



a England, The waves
Det var svårt att få med holot som regnbågar sig i det här lacket på bild, men det finns där. Solen hann väl gå i moln, antar jag. Väldigt vackert lack oavsett om holot var med på noterna eller inte, för en sådan här tjusig blå nyans (ultramarin) blir jag alltid lite extra förtjust i.



Pahlish, Chihiro
Chihiro är vad den lilla flickan i heter i filmen "Spirited away" (som vann en Oscar för bästa animerade film 2003). Filmen heter "Sen to Chihiro no kamikakushi" i original.
Lacket är ett underligt mellanting mellan väldigt knalligt rosa, men ändå en mer dämpad rosrosa nyans. Det finns även massor av färgskiftande shimmer/mikroflakes i lacket, som främst skiftar i guld och koppar. I vissa ljus och vinklar tyckte jag mig också kunna ana en lila ton.



Depend O2, #643
"Mamma. Varför har du skalat av Donald Trumps hud och limmat fast den på naglarna?" Äkta fråga jag fick från mitt barn när jag bar det här lacket. Riktigt så hemskt tycker jag inte att det är, men det var inte riktigt vad jag önskat heller. Hade jag pillat på det i butik hade jag nog lämnat kvar det, men nu klickade jag hem den efter att ha fått för mig att det var mer orange än vad det verkligen var. Jag hoppades på en pastellig version av orange, men fick någon sorts aprikos i stället. 



Essie, Watermelon
Även om det här är första gången jag målar själv med Watermelon, så är det inte första gången jag bär det. Jag valde det en gång när jag fick en manikyr ute på lokal, och jag har velat införliva det i samlingen ända sedan dess. Det tog ett bra tag.
Watermelon har den där mörkrosa nyansen som är bara ett enda litet snäpp från att bli röd. Jag älskar det. Så klart.