lördag 13 mars 2021

Sett på tv: WandaVision

Som alltid spoilervarning när jag skriver om tv.

Jag har uppfattat Disney's/Marvel's tv-serie "WandaVision" som en miniserie, men jag kan så klart ha fel och det blir massa säsonger av det här. Vem vet. Vad jag vet är att serien går att se på Disney+, och eftersom vi har den kanalen är det så vi har sett den. 

Bildkälla ElDia

 Serien är uppbyggd som en typisk amerikansk sit-com, komplett med burkskratt och hela baletten. Eller "filmed before a studio audience" som det stod till en början. De första avsnitten tyckte jag var ganska dåliga, amerikansk hemmafru med en twist. Även om avsnitten hoppade i tidsperioder den utspelade sig - första avsnittet var 50-tal, andra 60-tal och så vidare. 
Men ganska snart börjar underliga saker hända, och det visar sig att den värld som serien utspelar sig inte alls är den som vi först kan tro. Det ligger något annat bakom, något stort och ganska sorgligt.

Vi får även träffa en hel del karaktärer som inte direkt har varit med förut i MCU, men som jag anar kommer spela större roll i framtidens MCU, samt att vi får återse en och annan bekanting - vissa i lite annorlunda form. 

Ju längre vi kommer i serien desto längre blir avsnitten, från de inledande halvtimmesavsnitten, till de avslutande som är uppemot timmen långa. Och som vanligt med Marvel lönar det sig att sitta kvar till eftertexterna är slut. En och annan extrascen blir det.

Jag älskade inte direkt "WandaVision" men det beror nog främst på att jag inte riktigt gillat Wanda i Avengers, samt att jag alltid har haft lite svårt för Elizabeth Olsen. Jag kan inte sätta fingret på det, men det är något med henne som stör mig. Föredrar henne framför hennes systrar dock...
Det är en sevärd serie om en liksom jag slukar det mesta i MCU-väg, visst med större glädje än annat så klart. Spekulationer pågår om "WandaVision" ska knytas ihop med "Doctor Strange 2", men det återstår att se.